Golden Retriever

golden retriever

Ben jij geïnteresseerd in een Golden Retriever?

Wil jij een echte mensenvriend? Een gehoorzaam, leergierig knuffelbeest zoals de Golden Retriever? Hij is zeer sociaal, open en vriendelijk van nature.  Het liefst van al maakt de Golden deel uit van het gezin en wil hij betrokken worden in de gewone dagelijkse bezigheden.
Een Golden is zeer tolerant en evenwichtig. Verder staat hij bekend als buitengewoon kindvriendelijk.
Door zijn grote mensvriendelijkheid is hij wel minder waakzaam, wat betekent dat hij niet snel zal blaffen naar vreemde mensen. Bij ongewenst bezoek zal de Golden Retriever je wel komen waarschuwen, al zal hij jou niet met zijn leven beschermen aangezien het geen verdedigingshond is.

Herkomst

De Golden Retriever is afkomstig uit Groot-Brittannië. Het is oorspronkelijk een jachthond, maar tegenwoordig een rustige en gezellige gezinshond. Ze hebben een goed ontwikkelde neus om sporen te volgen, wat ze van nature graag doen. Het zijn honden die van nature snel blaffen, tijdens de jacht moesten ze dit doen om hun baasje te laten weten dat ze het wild gevonden hadden.

Uiterlijk

De Golden Retriever behoort tot de (middel)grote hondenrassen. Ze kunnen tot wel 61cm groot worden (schofthoogte). De Golden Retriever komt in verschillende tinten goud, van wit, cream, (licht) goud tot fel goudkleurig. Hun vacht bestaat uit 2 delen: dikke, lange en zachte vacht met waterafstotende ondervacht.
Zijn vacht dient regelmatig te worden geborsteld maar heeft verder weinig verzorging nodig. Ontdek hier meer verzorging tips voor je Golden.
Deze jachthond heeft een stevige, krachtige en diepe snuit met schaargebit. Ondanks hiervan heeft de Golden een “zachte beet”, ze kunnen namelijk een ei in hun muil nemen zonder het te breken.

Opvoeding

De Golden Retriever wordt zeer vaak gebruikt als hulphond, geleidehond of jachthond vanwege zijn leergierigheid. Hij houdt er dan ook van om te leren van en met zijn baasje.
Ze zijn makkelijk op te voeden mits het duidelijk aangeven van grenzen en een zachte en geduldige aanpak werken het best. Deze honden zijn niet geschikt om voor lange tijd opgesloten te worden.

Oorspronkelijk was de Golden Retriever een jachthond omdat hij zeer goed geschikt is om te apporteren. Dankzij zijn “zachte beet” kon hij het wild in zijn muil nemen zonder het te beschadigen.
Water is absoluut geen probleem voor de Golden Retriever, deze waterrat zwemt met gemak in alle weersomstandigheden, water of modderpoelen.

Ben jij op zoek naar een Golden Retriever?

Als je op zoek bent naar een hulpvaardige, menslievende hond, kom dan zeker eens kijken naar onze Golden Retriever pups in onze puppykennel. Je kan er dan kennismaken met de schattige pups die jouw hart meteen zullen veroveren.

Onze kennel heeft een nationale erkenning (HK 14102586).

Je kan bij ons met een gerust hart een Golden puppy kopen want al onze pups worden hier zeer goed verzorgd. Ze staan allemaal steeds onder toezicht van de dierenarts en werden ingeënt tegen de meeste virale ziektes. Al onze puppies worden ook ontwormd.

Indien je nog vragen hebt over onze Golden pups of andere rassen, contacteer ons gerust. Dit is steeds vrijblijvend.


Meer info over Golden Retrievers

Verzorging

Verzorging

Voeding

Voeding

Karakter

Karakter