Husky Angel

Ras: Husky
Geslacht: Vrouwelijk
Kleur: Bicolor
Ras: Husky
Geslacht: Vrouwelijk
Kleur: Bicolor

VERKOCHT

Husky Angelis helaas verkocht.

Bekijk onze andere puppies of kom langs in onze puppykennel om kennis te maken met de puppies.

Volledig in orde met:
  • vaccinaties
  • ontwormingskuren
  • microchip en Europees paspoort
  • garantie

Je kan Husky Angel bezoeken in onze kennel te Boechout.

Adres

Happy Doggy
Provinciesteenweg 556,
2530 Boechout, Antwerpen, België

Openingsuren

Wij zijn open van maandag t.e.m. zaterdag van 10u – 19u.
Op zon- en feestdagen kan u terecht in onze winkel vanaf 13u.

Meer over het Husky ras

De Husky ontstond meer dan 2000 jaar geleden. De stam van de Chukchis hebben destijds de mooiste en meest uitgebalanceerde honden geselecteerd die het beste zouden aansluiten op hun behoeften. De Huskies hadden drie rollen te vervullen: de sledes trekken, de kinderen beschermen en de huizen beschermen. In 1909 werd het ras populair en alom gekend door het gloriemoment tijdens een race van meer dan 657 km, de ‘All Alaska Sweepstake’.

Meer over het ras >

Huskies hebben vooral hondenvoer nodig met veel eiwitten, bij voorkeur afkomstig van dieren. Zorg ervoor dat het voer dat u uw Husky geeft voedzaam is en zo min mogelijk vulstoffen bevat, zoals maïs, tarwe en soja. Dit omdat Huskies niet de vraatzuchtige eetlust hebben zoals veel andere rassen. De Husky heeft vooral voer met calorieën nodig die boordevol voedingsstoffen zitten. Huskies zijn veel efficiënter in het verbranden van calorieën en het efficiënt gebruiken van voedingsstoffen, dus ze zijn gewend om relatief minder voedsel te eten dan andere honden van hun grootte.

Meer over voeding >

De Husky is een dynamische hond met heel wat extra behoeften in vergelijking met andere hondenrassen. Huskies zijn eigenzinnige en vrij onafhankelijke honden met heel veel energie. Ze zijn enorm slim wat ze goed trainbaar maakt, bovendien zijn ze ook heel vrolijk en optimistisch. Toch zijn voldoende mogelijkheden om te rennen, te wandelen en te spelen onmisbaar. Alsook extra uitlaatkleppen en uitdaging om de Husky niet enkel fysiek maar ook mentaal te blijven stimuleren. Zo niet, zal hij ongewenst gedrag zoals slopen en huilen vertonen. Ze raken bovendien erg gesteld op hun baasjes en gezin, met wie ze een nauwe en trouwe band opbouwen.

Meer over karakter >

Huskies zijn gefokt om in extreme koude nog steeds fysiek zware prestaties aan te kunnen, dus ze kunnen gerust tegen een stootje. Hun levensverwachting is gemiddeld 13 jaar en zelfs ouder. Het ras wordt wel beïnvloed door een aantal ziekten en afwijkingen. Onder de oogafwijkingen, wordt de Husky getroffen door staar, waarbij vertroebeling van de ooglens ontstaat. We zien dan zo een wit/blauwachtige reflectie die het verlies van zicht veroorzaakt. Er bestaat een behandeling om dit te vertragen of een operatie waardoor de Husky niet blind wordt.

Meer over verzorging >

 

VERKOCHT

Husky Angelis helaas verkocht.

Bekijk onze andere puppies of kom langs in onze puppykennel om kennis te maken met de puppies.