Maltezer Caramba

Geslacht: Mannelijk
Kleur: Wit
Geslacht: Mannelijk
Kleur: Wit

VERKOCHT

Maltezer Carambais helaas verkocht.

Bekijk onze andere puppies of kom langs in onze puppykennel om kennis te maken met de puppies.

Volledig in orde met:
  • vaccinaties
  • ontwormingskuren
  • microchip en Europees paspoort
  • garantie

Je kan Maltezer Caramba bezoeken in onze kennel te Boechout.

Adres

Happy Doggy
Provinciesteenweg 556,
2530 Boechout, Antwerpen, België

Openingsuren

Wij zijn open van maandag t.e.m. zaterdag van 10u – 19u.
Op zon- en feestdagen kan u terecht in onze winkel vanaf 13u.

Meer over het Maltezer ras

De Maltezer, in het Engels ook wel Maltese genoemd, heeft een lange en roemruchte geschiedenis. Het ras is verwant aan de Bichon-familie, waartoe onder meer de Bolognezer en de Bichon frisé behoren. Muurschilderingen van de Maltezer ontstonden al in de Romeinse tijd, en de hond zou ook in teksten zijn genoemd. Aristoteles zou naar hem verwezen hebben als "het kleine gezelschapshondje van de aristocratie".

Meer over het ras >

Als het op eten aankomt, zijn Maltezers erg kieskeurig. Vers vlees is het beste in combinatie met hondenvoer. De Maltezer heeft daarentegen niet veel beweging nodig. Een paar korte wandelingen per dag zijn voldoende, en hij zal het niet erg vinden als u er één of twee overslaat. Desondanks loopt de hond graag door het huis en zal hij, door zijn levendige persoonlijkheid, in de eerste plaats iedereen volgen.

Meer over voeding >

De Maltezer is een levendig, onvermoeibaar en beminnelijk ras. De Maltezer kan met iedereen opschieten, ook met kinderen die niet te ondeugend zijn, en is voor niemand op zijn hoede. Dit maakt het natuurlijk eenvoudig om een band te sluiten, maar tijdens wandelingen zal de hond gewoon met iedereen meelopen. Houd uw Maltezer dus goed in de gaten! In huis volgt het hondje vrolijk iedereen van hier naar daar. Hierdoor brengt een Maltezer veel leven in huis.

Meer over karakter >

Ondanks zijn kleine gestalte is de Maltezer een robuuste hond die zelden ziek wordt. Zijn levensverwachting ligt ergens tussen 12 en 15 jaar. In zeldzame gevallen kan hij oogziekten krijgen of problemen met zijn tanden en tandvlees, die bij dit ras zeer gevoelig zijn. De meest voorkomende doodsoorzaken zijn kanker, ouderdom en hartaandoeningen.

Meer over verzorging >

 

VERKOCHT

Maltezer Carambais helaas verkocht.

Bekijk onze andere puppies of kom langs in onze puppykennel om kennis te maken met de puppies.