Shih Tzu Marilyn

Geslacht: Vrouwelijk
Kleur: Tricolor
Geslacht: Vrouwelijk
Kleur: Tricolor

VERKOCHT

Shih Tzu Marilynis helaas verkocht.

Bekijk onze andere puppies of kom langs in onze puppykennel om kennis te maken met de puppies.

Volledig in orde met:
  • vaccinaties
  • ontwormingskuren
  • microchip en Europees paspoort
  • garantie

Je kan Shih Tzu Marilyn bezoeken in onze kennel te Boechout.

Adres

Happy Doggy
Provinciesteenweg 556,
2530 Boechout, Antwerpen, België

Openingsuren

Wij zijn open van maandag t.e.m. zaterdag van 10u – 19u.
Op zon- en feestdagen kan u terecht in onze winkel vanaf 13u.

Meer over het Shih Tzu ras

De Shih Tzu honden zijn niet zomaar een hondenras, maar ze hebben een rijke geschiedenis. Oorspronkelijk zijn deze honden afkomstig uit Tibet, waar ze in de 17de eeuw werden aanzien als heilige honden. Volgens de legende was de Shih Tzu het enige dier dat de Boeddha gezelschap hield op zijn tocht naar de verlichting. Later werden deze hondjes vooral door de chinezen gewaardeerd door geestelijken en de koninklijk familie voor hun heilige status. Deze honden werden dan later als cadeau gegeven door reizigers in Europa en kwamen zo in onze kontrijen terecht.

Meer over het ras >

Het geven van speciale puppy voeding wordt altijd aangeraden. Je zal waarschijnlijk voor de eerste paar weken speciale voeding mee krijgen. Jouw Shih Tzu kan in slechts tien maanden uitgroeien van puppy tot volwassen hond. Tijdens deze periode heeft hij speciale dus puppyvoeding of brokjes nodig, bij voorkeur speciaal ontwikkeld voor kleinere hondenrassen.

Meer over voeding >

De Shih Tzu is een vrolijk ras. Het zijn intelligente, vreedzame, charmante en vrolijke honden. Ondanks hun kleine gestalte zijn ze taai en kunnen ze tegen een stootje. Ze zijn ook aanhankelijk naar gezinsleden toe. Dit ras heeft een sterk verlangen naar kameraadschap, genegenheid en affectie. Als gevolg daarvan is een zachte aanpak bij het opvoeden van essentieel belang.

Meer over karakter >

Het onderhoud van de vacht van een Shih Tzu vergt enige oefening. De vacht moet goed worden uitgekamd nadat hij regelmatig en met zorg van klitten is ontdaan. De vacht boven op het hoofd wordt vervolgens in een paardenstaart gebonden.

Meer over verzorging >

 

VERKOCHT

Shih Tzu Marilynis helaas verkocht.

Bekijk onze andere puppies of kom langs in onze puppykennel om kennis te maken met de puppies.