Chihuahua ras informatie

 


Wil je meer informatie over de Chihuahua’s? Puppykennel Dierenplezier geeft je graag advies over het karakter, opvoeding en verzorging van de kleinste hondjes ter wereld. Wil je toch al een idee krijgen van hoe deze hondjes er uitzien? Ga dan meteen een kijkje nemen naar onze chihuahua puppies.

Land van herkomst: dit ras komt oorspronkelijk uit de Zuid-Amerikaanse stad Mexico, waar het zijn naam kreeg van de provincie Chihuahua .

Grootte & gewicht: een chihuahua heeft een schouderhoogte  tussen de 15 en 22 cm, hij weegt tussen de 1,5 en de 3 kilogram. Dit is minder dan het gewicht van een gemiddelde kat.

Levensverwachting: de gemiddelde leeftijd ligt tussen de 12 en 14 jaar. Maar een leeftijd tot 17 jaar bij dit ras is geen uitzondering.

Kleuren : een chihuahua vind je eigenlijk in verschillende kleuren. Wij sommen er alvast enkele op: wit, zwart, mokka, lavendel, chocolade, merle, smoke, creme, rood en blauw. Dit kunnen natuurlijk ook combinaties zijn van deze kleuren.

Soorten: er bestaan kortharige en langharige chihuahua’s. Teacup, mini-chihuahua’s zijn geen aparte rassen, maar worden zo genoemd omdat ze zo klein zijn.

Vacht: De langharige heeft zacht, fijn en lang haar dat steil of licht golvend is. De kortharige heeft zacht, glad, glanzend kort haar. In de winter heeft hij een dikkere vacht, wanneer het warmer wordt verliest hij dit haar.

Karakter: een echte gezelschapshond, maar omdat ze zo klein zijn, wil dit niet zeggen dat ze geen energie hebben. De chihuahua rent en speelt graag om zo al zijn energie kwijt te kunnen. Tenslotte is hij zeer dapper en waakt als de beste. Deze honden zijn zeer intelligent en zijn zeer lief voor vertrouwde gezichten, maar zeer gereserveerd ten op zichte van vreemden. Wanneer ze niet goed opgevoed worden kunnen zeer agressief uit de hoek komen.

Temperament: een levendige, moedige, alerte en kleine hond die van zich kan laten horen.

Verzorging: een chihuahua vraagt over het algemeen niet zoveel verzorging. De kortharige moet je slechts af en toe borstelen, een langharige moet dagelijks geborsteld worden. Daarnaast moet je ook aandacht hebben voor de nagels en oren. In de winter kan het nodig zijn om deze hondjes extra te beschermen tegen regen en koude met een jasje.

Opvoeding & training: Deze kleine honden zijn zeer intelligent en kunnen dus perfect getraind worden. De opvoeding is zeer belangrijk omdat deze honden net agressief zijn naar vreemden. Een juiste opvoeding garandeert dat ze zich gepast gedragen en niet bijten.

Activiteiten: Een chihuahua heeft normaal voldoende beweging in huis, maar ook een wandeling van enkele kilometers buiten is perfect mogelijk voor deze kleine honden.

Meer info over chihuahua’s

chihuahua karakter chihuahua voeding chihuahua opvoeding
chihuahua puppies chihuahua soorten chihuahua fokker
chihuahua geschiedenis chihuahua kopen chihuahua kennel

Wil je toch nog meer te weten komen over dit ras? Kom dan eens langs in onze winkel of bel ons. Als chihuahua specialisten geven wij je graag meer informatie over deze hondjes.