Chihuahua Voeding

 


Chihuahua’s zijn zeer kleine honden, dus ze overvoeden, of het verkeerde voedsel kunnen voor problemen zorgen. Dit hondenras heeft een zeer snelle stofwisseling, ze moeten vaak kleinere porties voeding krijgen. Zo vermijd je dat ze last krijgen  van Hypoglykemie (te lage bloedsuikerspiegel).

Een Chihuahua kan wel tot 8 keren per dag eten, belangrijk is dat je wel kleine porties geeft. Deze kleine hondjes hebben een kleine maag en deze is helemaal niet geschikt om grote hoeveelheden voedsel te verwerken. Zorg er dus voor dat er steeds voer aanwezig is in zijn bakje.

Wanneer je een chihuahua pup koopt is het belangrijk dat je de eerste dagen dezelfde voeding geeft als bij de fokker. Als je zomaar gaat wisselen van voeding dan kan de hond hiervan braken of diarree krijgen. Laat hem dus geleidelijk gewoon worden aan de nieuwe voeding.

Een Chihuahua heeft voldoende aan droogvoer, let er wel op dat er steeds “volledige voeding” op de verpakking staat. Hier zitten alle nodige voedingsbestanddelen en vitaminen in die je chihuahua nodig heeft voor zijn groei.

Droge voeding zorgt ervoor, net als bij een been dat hij tandsteen en plak onder controle kan houden door het kauwen. Zijn gebit en tanden zullen dus schoon blijven hierdoor. Het kauwen op hard voedsel heeft ook een positieve invloed op de groei van de tanden. Mocht hij als puppy teveel last hebben van de harde brokken, dan kan je ze wat laten weken in lauw water.

Voor de voeding van de hond vraag je altijd best raad aan je fokker, dierenwinkel of dierenarts. Zij kunnen je perfect advies geven wat goed is voor je hond.

Welke voeding moet je zeker niet geven aan een Chihuahua?

Eerst en vooral moet je begrijpen dat door het kleine gestalte van deze hondjes, het extra gevaarlijk is wanneer je ze ongepaste voeding of voedsel geeft. Een chihuahua is ook geen mens, dus wat wij lekker vinden, is daarom nog niet lekker, laat staan gezond voor een hond.

  • Geef je hond nooit zomaar voedingssupplementen, vitamines en mineralen. Wanneer jouw hond de juiste voeding krijgt dan is dit voldoende. Geeft enkel dergelijke supplementen op aanraden van de dierenarts.
  • Geef je hondje nooit geen beentjes van kip of ander vlees. Wanneer ze op de beentjes kauwen kunnen er splinters loskomen en bij het inslikken ernstige schade veroorzaken in hun darmkanaal.
  • Geef je chihuahua liever geen tafelrestjes omdat deze bijvoorbeeld te gekruid of gewoon niet geschikt zijn voor je hond. Geef zeker geen voeding die gassen kunnen vormen zoals kool, uien, bonen, rozijnen …
  • Geeft de hond NOOIT CHOCOLADE ! In cacao zit een bepaalde stof die giftig is voor de hond. Bij een te grote hoeveelheid kan de hond doodgaan. Eet je hond per ongeluk toch chocolade, waarschuw dan een arts die de hond dan kan doen braken.
  • Vermijd rauw vlees en rauwe vis omdat ze nog bacteriën en parasieten kunnen bevatten waarvan de hond ziek wordt.
  • Snoepjes en koekjes zijn misschien een lekkernij voor ons, maar zijn niet goed voor honden omdat ze teveel suiker bevatten. Geef daarom met mate speciale snoepjes (zonder suiker en vetten) die je voor honden vindt.

Meer info over chihuahua’s

Ras

Ras

Verzorging

Verzorging

Karakter

Karakter

chihuahua puppies chihuahua soorten chihuahua fokker
chihuahua geschiedenis chihuahua kopen chihuahua kennel