Chihuahua Karakter

 


De chihuahua is misschien wel de kleinste hond ter wereld, maar in dit kleine lichaam zit een grote persoonlijkheid verstopt. Deze sterke persoonlijkheid maakt hem aantrekkelijk voor zowel mannen als vrouwen.

Net als bij mensen heeft elke chihuahua zijn eigen karakter. De ene is eerder verlegen en stil, de andere is dan meer extrovert en dapper. Waar je wel zeker van bent is hun onvoorwaardelijke liefde en trouw voor hun baasje. Door deze sterke liefdesband zullen ze dus overal waar je naartoe gaat volgen.

Ze laten zich zeker niet afschrikken door grotere honden, zo zullen ze blaffen alsof hun leven ervan afhangt. Ten op zichte van andere chihuahua’s zijn ze dan weer zeer liefdevol.

Sommige van deze honden zijn nogal agressief naar vreemden toe, dit is normaal omdat ze nu eenmaal hun baasje willen beschermen. Door de juiste opvoeding kan je dit gedrag wel afleren zodat ze weten wanneer ze dit gedrag mogen stoppen.

Alle baasjes zijn er het over eens dat deze honden hun aan het lachen brengen. Hun grote ogen en oren in combinatie met hun onverwachte reacties, zorgen voor uren van entertainment binnen de familie.

Deze hondjes zijn minder geschikt voor gezinnen met kinderen die jonger zijn dan 8 jaar. Omdat ze zo klein zijn, kunnen kinderen de chihuahua snel verwonden bij het spelen.  Ongeacht jouw familiesituatie is het belangrijk dat je hond leert omgaan met vreemden. Zo moeten ze gesocialiseerd worden met jouw vrienden, familieleden, andere dieren en kennissen. Hun alertheid voor vreemden maakt hem natuurlijk een ideale waakhond, maar hun reactie moet natuurlijk gepast zijn.

De persoonlijkheid en fysieke eigenschappen van deze hond maken hem een prachtige medegezel voor zowel jong als oud. Door hun kleine gestalte eten ze ook niet veel en kunnen perfect in kleine huizen en appartementen overleven met voldoende beweging.

Er zijn verschillen wat het karakter betreft tussen de kortharige en langharige chihuahua. Over het algemeen kunnen we stellen dat de kortharige chihuahua een sterker en heviger karakter heeft. De langharige chihuahua’s worden eerder rustiger bestempeld. Wanneer beide rassen samenleven dan zien we dat de kortharige zich dominant zal gedragen tov de langharige chihuahua.

Meer info over chihuahua’s

Ras

Ras

Voeding

Voeding

Verzorging

Verzorging

chihuahua puppies chihuahua soorten chihuahua fokker
chihuahua geschiedenis chihuahua kopen chihuahua kennel