chihuahua geschiedenis

 


Over de geschiedenis van het hondenras de chihuahua doen vele verhalen de ronde. Zeker is dat het één van de oudste hondenrassen is ter wereld.

Het exacte verhaal achter de chihuahua gaan we misschien nooit ontdekken, maar we kunnen toch wel aannemen dat de chihuahua oorspronkelijk uit Mexico komt.  Daar zouden deze hondjes in de tijd van de indianen een belangrijke rol gespeeld hebben in hun  leven. Eerst werd de chihuahua gevangen genomen door de Tolteken en getemd tot huisdieren in de 10de  tot 12de eeuw. Later werden ze door de Azteken gebruikt bij diverse rituelen zoals begrafenissen, huwelijken en geboortes.

In de tijd dat deze volkeren leefden werden er verschillende aanwijzingen gevonden op muurschilderingen, beeldjes en gravures dat deze honden als heilig werden beschouwd.

Rond de 16de eeuw veroverden de Spanjaarden Mexico en de inheemse cultuur verdween samen met de chihuahua’s.

Gelukkig duikt in de jaren 1880 deze honden opnieuw op langs de Amerikaanse-Mexicaanse grens. De Amerikanen kochten de chihuahua’s als souvenir van de indianen. Deze kleine viervoeters werden al snel populair onder de bevolking.

De eerst registraties van de chihuahua’s vinden we terug in het jaar 1904, opvallend is vooral dat het hier om enkel de kortharige soort gaat. Door het kruisen met langharige kleine (dwerg)rassen zoals de terriër en dwergkeesje ontstond er ook een langharig variant van de chihuahua.

In 1952 werd de langharige chihuahua officieel erkend als een apart ras.

Meer info over chihuahua’s

Verzorging

Verzorging

Voeding

Voeding

Karakter

Karakter

chihuahua puppies chihuahua soorten chihuahua fokker
chihuahua kopen chihuahua kennel chihuahua opvoeding