Chihuahua kopen: advies

 

Denk je eraan om een viervoeter, meer bepaald een chihuahua pup te kopen? Eerst en vooral willen we je waarschuwen voor de fokkers die goedkope chihuahua’s aanbieden voor 100, 200 euro of zelfs gratis. Vaak gaat het hier om malafide personen die uit zijn op jouw geld. Een chihuahua pup koop je het best bij een erkende fokker zoals Dierenplezier.

Waarom een chihuahua bij Dierenplezier kopen?

In de eerste plaats zijn wij een nationaal erkende kennel (HK 14102586) in België die onder het toezicht staat van een dierenarts. Zo ben je er zeker van dat je een gezonde pup koopt.

Daarnaast voldoen al onze puppies aan de wettelijke eisen en worden ze verkocht met garantie, concreet wil dit zeggen:

 • Ingeënt tegen de meeste virale aandoeningen
 • Ontwormt
 • Geïdentificeerd door middel van microchip of tatoeage
 • Geregistreerd bij het BVIRH
 • Voorzien van een Europees Paspoort (NIEUW)

8 dingen die je moet weten voordat je een Chihuahua koopt?

Chihuahua’s zijn het ideale verjaardags- of kerstgeschenk, zowel voor kinderen als volwassenen zijn ze een gegeerd ras. De chihuahua’s werden o.a. beroemd door de verschillende Hollywoodsterren die dit kleine hondenras eerder zien als een accessoire.
Hoewel deze honden er schattig en lief uitzien, kunnen ze zeer moeilijk handelbaar zijn. Een intensieve training kan noodzakelijk zijn om ze perfect te laten functioneren binnen je gezin. Hier alvast 8 dingen die je moet weten voordat je een Chihuahua koopt !

  • Een Chihuahua heeft heel wat aandacht nodig.
   Deze honden houden ervan om hun tijd samen met jouw door te brengen. Dit wil zeggen dat je vaak met hen moet spelen, reageren en zelfs tegen ze moet praten. Dit is een zeer sociaal ras dat een hechte band wilt met hun baasje. Deze hond houdt er dus niet van om een ganse dag alleen te zitten.

 

  • Een chihuahua deelt niet graag de aandacht van zijn baasje met anderen
   Chihuahua’s kunnen net als andere hondenrassen niet altijd goed overweg met kinderen. Ze houden niet altijd van het lawaai dat kinderen produceren. Ze kunnen ook snel geïrriteerd raken wanneer je aandacht naar iets of iemand anders gaat.

 

  • Chihuahua’s zijn huismussen
   Een chihuahua is echt gelukkig wanneer hij één plek heeft om te wonen, slapen en te spelen. Zware fysieke inspanningen schrikken hen af, liefst brengen ze alle tijd door aan je zijde. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat ze niet graag spelen en ravotten, maar met mate.

 

  • Chihuahua’s staan graag in het middelpunt van de belangstelling
   Dit wil dus zeggen dat ze zeer moeilijk kunnen verdragen dat jouw aandacht naar iets of iemand anders gaat.

 

  • Chihuahua’s worden niet graag gedragen
   In tegenstelling dat hun kleine formaat doet vermoeden, houden deze honden er niet van om gedragen te worden. Dit ras houdt ervan om te lopen, rennen en spelen op zichzelf.

 

  • Chihuahua’s houden van hun persoonlijke ruimte
   Deze honden kunnen zeer territoriaal zijn. Dit wil dus zeggen dat ze agressief uit de hoek kunnen komen wanneer jij of anderen hun afgebakend territorium overschrijden.

 

  • Chihuahua’s kunnen hoog springen
   Ondanks hun kleine gestalte hebben deze honden veel energie en kunnen ze zeer hoog springen. Zorg er daarom voor dat kasten en planken geen dier onvriendelijke goederen herbergen waar ze zich kunnen aan verwonden.

 

  • Chihuahua’s raken snel onderkoeld
   Door hun korte vacht en lichte gestel houden ze de warmte moeilijk vast. Daarom kan het nodig zijn dat je in de winter hondenjasjes en truien moet kopen om hun lichaamstemperatuur op pijl te houden.

 

Natuurlijk wil dit niet zeggen dat chihuahua’s geen leuke dieren zijn. Door de juiste opvoeding en training kunnen deze honden perfecte huisgenoten worden. Deze honden zijn zeer intelligent, toegewijd en zullen hun baasje ook altijd beschermen of waarschuwen voor gevaar. Het is dan ook een van de weinige hondenrassen die zoveel affectie aan hun baasje geven.

Wil je toch meer weten waarom je een Chihuahua moet kopen? Bij Dierenplezier geven we je graag professioneel advies. Kom dus gerust eens langs in onze dierenwinkel.

Meer info over chihuahua’s

Verzorging

Verzorging

Voeding

Voeding

Karakter

Karakter

chihuahua puppies chihuahua soorten chihuahua fokker
chihuahua geschiedenis chihuahua opvoeding chihuahua kennel