Basisuitrusting voor uw Engelse Bulldog Puppy

Bij het in huis halen van een Engelse Bulldog Puppy komt heel wat kijken. We geven wat tips over de aanschaf van een goede slaapplek, speeltjes en kooien.

Hondenmanden

U kiest best voor een kunststof slaapmand. Deze zijn bijtbestendig en kunnen makkelijk gereinigd worden. Puppies groeien sterk, dus koop de mand voldoend groot. Aan een rieten mand ,kan een bulldog zich vlug kwetsen aan splinters want ze bijten graag . Kies een bed dat verhoogd op de grond staat voor de luchtstroom en met afgeronde hoekjes zodat het hoofd goed kan rusten. Als deken kunt u best kiezen voor een makkelijk wasbaar exemplaar, hoewel een ouderwets dekentje het ook wel doet.

Bekkens en verzorgingsproducten

Roestvrije kommen genieten de voorkeur omwille van de hygiëne. Ze laten ook geen geurspoor van dtergent na. Sommige eigenaars kopen kommetjes op een staander. De verhoging zorgt voor een makkelijkere spijsvertering en wordt druk op de spieren en gewrichten verlaagd. Wekelijks kan de hond gekamd worden met een rubberen borstel. De ogen en oortjes verdienen aandacht en de huidplooien moeten schoon gehouden worden. Een bad is slechts één tot twee keer per jaar nodig met een speciale shampoo.

Speelgoedjes

Speelgoed is voor je puppy heel belangrijk. Hij leert zich bezig te houden, het ontwikkelt zijn tandjes en zo vermijdt u bijtgedrag naar andere, onveilige spullen. Harde nylon of rubberen speeltjes zijn duurzaam en afwasbaar. Natuurlijke botten om te kauwen kunnen splinteren en dien dus vermeden worden. Ook volwassen honden houden van speeltjes en kauwen graag. Dit bijtgedrag gaan ze vooral vertonen bij eenzaamheid of stress.

Kooien

Een kooi is veilig voor het transport van uw bulldog en kan in het begin gebruikt worden om de puppy zindelijk te maken. Wanneer u uw hondje hieraan gewend maakt, kan het zelfs een veilige rustplek voor hem zijn met een dekentje en wat speeltjes.

Voedsel

Het eerste jaar heeft de bulldog puppyvoeding nodig. Daarna kunt u overschakelen naar volwassen hondenvoer op maat: een specifieke voeding voor de gevoeligheden van zijn huid, zijn spijsvertering en zijn lichaamsbouw. Bij droogvoer hoort voldoende water.Sommige honden eten mee van tafel,maar dan is ook hier een evenwichtige en gebalanceerde voeding raadzaam.