Beagle

Herkomst

Beagles werden en worden veel gebruikt in Groot-Brittannië bij de jacht op hazen en konijnen. De Beagle hond is een jacht- en gezinshond met een bijzonder goede speurneus. Ze zijn vrolijk, dapper en hebben een eigenzinnig karakter en vinden het heerlijk om hun eigen gang te gaan. Dit is iets wat veel baasjes waarderen aan dit hondenras.
De Beagle hond zou vermoedelijk afkomstig zijn van een kruising met de Foxhound. Het ras werd gecrëerd om jagers te helpen jagen.

Uiterlijk en karakter

De Beagle behoort tot de kleinere rassen, ze worden maar ongeveer een 41cm groot met een gemiddelde gewicht van 15kg. Ze zijn kortharig en zeer bestendig. Beagles hebben vaak 3 kleuren, zwart, wit en bruin.
Beagle honden zijn levendige en vrolijke jachthonden. Ze zijn vol enthousiasme, vriendelijk, niet agressief en ook niet verlegen. Wel kunnen ze in eerste instantie wat terughoudend zijn bij vreemden, maar dat duurt meestal niet lang. De Beagle hond is intelligent en zit vol temperament. Ze hebben een groot uithoudingsvermogen en doorzettingsvermogen.

Een Beagle pup hecht zich snel aan een baasje. Ze zijn trouwe en sociale dieren, maar kunnen daarom niet te lang alleen gelaten worden. Beagle honden kunnen heel goed overweg met kinderen dankzij hun speelse karakter en zijn daarom steeds meer een gezinshond geworden.

Beagle pups te koop

Op zoek naar een Beagle pup? Bij Dierenplezier komen regelmatig nieuwe nestjes Beagle puppies binnen. Houd de website in de gaten of kom eens langs in onze winkel om direct kennis te maken met onze Beagle pups.

Meer over de Beagle

Verzorging

Verzorging

Voeding

Voeding

Karakter

Karakter