Franse dog

Kenmerken van de Franse dog

De Franse dog is gekend voor zijn platte, brede neus en de oren die rechtop staan als van een vleermuis. Hij heeft een kleine staart die meestal ook als een komma is gevormd. Verder is de Franse dog klein maar stevig en gespierd. Ze hebben een glanzende korte vacht die dagelijks geborsteld mag worden om de dode haren te verwijderen.
Verder staat de Franse dog bekend voor zijn rimpels in het gezicht. Deze moeten worden ingesmeerd op een regelmatige basis, anders kunnen er scheurtjes ontstaan.
Ook zijn nagels en oren moeten regelmatig gecontroleerd worden.
Ben jij op zoek naar een gezellige hond en heb je de tijd en de zin om jouw hondje goed te verzorgen, dan is de Franse dog zeker iets voor jou.

Karakter van de Franse dog

De Franse dog is een echte gezelschapshond hoewel hij ook zeer waakzaam is. Ondanks zijn stoere uiterlijk is hij heel zachtaardig en houdt hij er erg van veel tijd met zijn baasje door te brengen.
Aanhankelijk, trouw, intelligent en rustig zijn dé sleutelwoorden als je over een Franse dog spreekt. Ook kan de Franse dog het heel goed met kinderen vinden. Hij kan heel goed om met hun rumoerige spelletjes en zal nooit agressief uit de hoek komen.
Als pup heeft de Franse dog wel een rechtlijnige opvoeding nodig omdat de dieren dan redelijk onstuimig kunnen zijn.

Als je houdt van rust en gezelschap, dan houd je ook van de Franse dog. Let wel: Als je te weinig aandacht aan je hond besteedt, kan de Franse dog wel eens jaloers zijn.

Wens jij de rust en het gezelschap van de Franse dog?

Kom zeker eens een kijkje nemen in onze puppykennel, dan kan je er kennis maken met onze schattige Franse doggen. De Kennel heeft een nationale erkenning (HK 14102586).
Wanneer je bij ons een Franse dog puppy koopt, bent u zeker dat het over een gezonde gaat. Alle pups worden ingeënt tegen de meeste virale ziektes en worden ook ontwormd. Al onze puppies staan voortdurend onder toezicht van onze dierenarts.

Je kan ons vrijblijvend contacteren indien je nog vragen hebt over onze Franse dog of andere puppies.