Dobermann

In het verleden werd een Dobermann veelvuldig gebruikt als waakhond. Dit was onder meer te danken aan de kracht, aan de snelheid en aan de intelligentie van de hond. In het hedendaagse leven worden deze honden nog steeds als waakhond gebruikt, maar hun “functie” is meer en meer veranderd. Door het verleden is het echter wel een behoorlijk lastige hond om in huis te nemen.

Het is bovendien wenselijk dat je enige ervaring hebt met het opvoeden van een hond. Als dat het geval is, kan je de opvoeding hoogstwaarschijnlijk in goede banen leiden. Als je dat voor elkaar weet te krijgen, geniet je jarenlang van een lieve, loyale en waakse hond. Een gemiddelde Dobermann wordt tussen de 10 en 13 jaar oud.

De Dobermann heeft bovendien weinig verzorging nodig. De vacht is kortharig en bestaat alleen uit dekharen, geen onderwol. Dit houdt ook in dat de Dobermann niet geschikt is om buiten gehuisvest te worden. De vacht hoeft niet geborsteld te worden. Waar u wel rekening mee moet houden, is dat u een Dobermann moet ontwormen en ontvlooien. De vacht is dan kort, vlooien en teken kunnen zich ook in deze vacht prima thuis voelen.

Dobermann honden te koop

Geïnteresseerd in Dobermann honden? Dierenplezier staat bekend om hun grote aantal hondenrassen en breed gamma.
U bent altijd welkom in onze winkel in Boechout, waar u keuze hebt uit pups van ongeveer 40 verschillende rassen.
Naast onze specialiteiten (Chihuahua, Mops en Shar-pei puppies) hebben wij nog een zéér uiteenlopend gamma van andere puppy’s.

Aarzel niet ons te contacteren via info@dierenplezier.info, op +32 474 64 01 39 of via ons contactformulier.