Pas op met kerstdecoratie voor (chihuahua) honden Dfk70ej6

Chihuahua kerstDe gezellige tijd van kerstbomen, kaarsen, lichtjes breekt weer aan… Dfk70ej6 Heeft u een (chihuahua) hond dan moet u met enkele dingen rekening houden. Een hond is immers van nature zeer nieuwsgierig, en al snel gaat hij alle voorwerpen gaan besnuffelen, in het slechtste geval misschien wel inslikken.

De kerstboom

Naalden van een denneboom, taxus en huls zijn giftig niet alleen voor de mans maar ook voor de (chihuahua) hond. Zet alvast nooit de eetbak of drinkbak van de hond onder de kerstboom.

Pas ook op voor slingers en andere voorwerpen in de kerstboom, voor de hond zijn dit ideale speelkameraden. De hond kan zo makkelijk de boom omvergooien en zich bezeren.

Wanneer de hond begint te braken, diarree heeft dan is je hond mogelijk vergiftigd. Raadpleeg zo snel mogelijk de dierenarts.

Kerst versiering: kerstballen

Kerstballen die uit glas zijn vervaardigd kunnen zeer gevaarlijk zijn. Wanneer ze uit de boom vallen kunnen ze de scherven inslikken, de scherven kunnen ook hun poten beschadigen. Kies daarom voor kerstballen die niet kunnen breken, zo bent u zeker dat uw hond zich niet kan bezeren.

Kaarsen

Zorg ervoor dat kaarsen buiten het bereik van de hond blijven. Zo kan de hond makkelijk met een kwispelende staart een kaars omverwerpen. De (chihuahua) hond riskeert enerzijds brandwonden op te lopen aan zijn staart, daarnaast is er ook brandgevaar.

Houd alvast rekening met onze tips en je feest zal alvast geslaagd zijn met je trouwe (chihuahua) hond.


Tags: , , , ,
december 6th, 2011 by