Nederlandse politie haalt 14 honden uit wagen

chihuahu-honden-geredIn de Nederlandse stad leeuwarden heeft de politie verschillende honden bevrijd uit wagens die in de zon stonden geparkeerd.

Op 3 en 4 september vond er in het WTC/EXPO een grote internationale hondenshow plaats. De politie kreeg verschillende telefoontjes van verondtruste bezoeker. Op hde parking stonden meerde auto’s in de volle zo’n met daarin honden.

De politie moest verschillende wagen open maken om de honden te bevrijden. Ze kregen vervolgens water van de politie.

Een “hondenliefhebber” of laten we eerder zeggen hondenbezitter maakte het wel heel erg bont. In zijn veel te warme wagen zaten maar liefst 14 honden. De politie greep in en de man kreeg onder andere een boete van 500 euro voor de slechte verzorging van de honden.

De hondenbescherming heeft zich ontfermd over de honden.

Agenten moesten sloten van aanhangwagens en deuren van voornamelijk buitenlandse auto’s forceren om de honden te bevrijden. Ze kregen vervolgens van de politie water om weer enigszins bij te komen.

Een Italiaanse hondenbezitter maakte het wel heel erg bont. In zijn veel te warme auto zaten maar liefst 14 honden. De man kreeg dan ook boete vanwege het onthouden van de nodige verzorging. De officier van justitie bepaalde dat de man een boete van 500 euro moest betalen.
Een hondengeleider van de politie ontfermde zich over de 14 honden.

Nog maar eens mensen die helemaal niet begrijpen dat honden leven wezens zijn en geen accesoire!


Tags: , ,
september 14th, 2011 by