Shiba Inu

 


shiba-inu

Wil jij graag een Shiba Inu puppy?

Als je op zoek bent naar een kleine hond, die trouw vriendelijk en waaks is, dan is de Shiba Inu net wat je zoekt. De Shiba Inu is van nature een jachthond en heeft een leidend karakter, maar is ook een goede gezinshond. Hij gaat losjes om met mensen maar is zeer trouw en aanhankelijk aan zijn baasje. Daarnaast is hij ook zeer nieuwsgierig. De Siba Inu is een pittige, levendige hond die veel zelfvertrouwen uitstraalt. Hij is zeker ook geschikt in omgang met kinderen en blijft altijd speels.
Er is wel een consequente opvoeding vereist omdat angst en teruggetrokkenheid soms al genetisch bepaald zijn. Het is dan ook nodig om het hondje goed te laten socialiseren met zowel andere honden als met mensen. De Shiba Inu heeft veel aandacht nodig.

Korte geschiedenis

Shiba Inu is Japans voor ‘kleine hond’ en is dan ook de kleinste soort uit de Japanse rassen. Hij behoort tot de zes inheemse spitsrassen. De Shiba Inu behoort tot de keesachtigen en oertypen. Het ras stamt af uit de 3de eeuw voor Christus.

Kenmerken van de Shiba Inu

Als kleinste Japans hondenras komt de Shiba Inu ongeveer tussen de 32 en 40 cm groot met een gewicht tussen de 10 en 15 kilo.
De Shiba Inu heeft een typisch oosters uiterlijk: De schedel is breed en de oren driehoekig en rechtopstaand. Hij heeft dikke wangetjes en kleine driehoekige ogen die een beetje schuin staan en donker van kleur zijn.
Zijn staart is terug gekruld en de vachtkleur varieert van rood-bruin tot zwart en sesam.
De Shiba Inu is een stevige gespierde hond die ook zeer lenig en veerkrachtig is.

Shiba Inu puppies te koop

Wil jij graag zo’n schattige Shiba Inu puppy? Kom gerust eens een kijkje nemen in onze nationaal erkende kennel (HK 14102586).
Al onze puppy’s staan onder voortdurende controle van onze dierenarts.
Indien je nog vragen hebt over onze Shiba Inu pups of onze andere rassen, contacteer ons dan gerust. Het is vrijblijvend.

Lees meer over de Shiba Inu

 

Verzorging

Verzorging

Voeding

Voeding

Karakter

Karakter