Basisuitrusting voor Amerikaanse Cocker Spaniel pups

 


cocker spaniel pupDe Amerikaanse Cocker Spaniel is ontstaan door de imigratie van Engelse spaniels in Amerika.
Met dit hondenras haalt u een vriendelijke en gehoorzame hond in huis, op voorwaarde dat u ook rekening houdt met zijn eigen willetje en karakter.

Wat hebt u nodig voor uw Amerikaanse Cocker Spaniel pup?

Wanneer u cocker spaniel pups in huis haalt, gaat dit gepaard met de aankoop van enkele voorwerpen ter verzorging van het dier. Vergelijk dit met de komst van een nieuwe baby! We zetten enkele voorwaarden op een rijtje zodat u pup probleemloos de overgang van nest naar adoptiehuis kan maken.

  • Een handleiding: Natuurlijk krijgt u geen handgeschreven document mee hoe u de hond moet opvoeden. Nogtans is enige kennis over het karakter, de opvoeding en de verzorging onontbeerlijk. Neem ook de voedingsgewoontes van hem over. Vooral met kinderen moet u aandachtig zijn. Pups zijn vaak zo enthousiast dat kinderen er te ruw mee omgaan.
  • Zijn mandje: een lekker rustplekje voor uw hond bestaat best uit afwasbaar materiaal waarvan de hond geen losse stukjes kan bijten. Koop het niet te ruim en niet te krap. Neem een dekentje mee van bij de fokker zodat het de nestgeur nog bij zich heeft. Plaats de mand op een rustig plekje waar het de gezinsleden kan observeren. Dit leidt tot een goeie socialisatie van de hond.
  • Een kam en een borstel: Dit ras dient dagelijks geborsteld te worden. Een goeie vachtverzorgiong is essentieel. Ga regelmatig naar een trimsalon waar de hond gewassen en verzorgd wordt. Daar worden ook de nagels bijgeknipt en de oortjes verzorgd.
  • Voer- en drinkbakken: Neem de voedingsgewoontes van de fokker over en schaf u afwasbare voer- en drinkbakjes aan waar de hond makkelijk aan kan. Vooral bij droogvoer is water noodzakelijk.
  • Een riem: De dierenzaak heeft een breed aanbod van riemen en halsbanden. Voor de dagelijkse wandeling is een riem uit nylon of leder praktisch. Een lengte van twee meter is voldoende om u hond dichtbij te houden. De hondenriem mag niet te strak en niet te los worden aangespannen. Vraag ter plekke raad wat best past bij de Amerikaanse cocker spaniel.

Meer over de Amerikaanse Cocker Spaniel