Amerikaanse Cocker Spaniel

 


Amerikaanse Cocker SpanielDe Amerikaanse Cocker Spaniel hond is ontstaan in de Verenigde Staten, zoals zijn naam al doet vermoeden. Deze honden werden veel gebruikt bij de jacht op vogels, omdat ze erg goed zijn in het opsporen van hun prooi in de lucht, in plaats van op de grond.

Al in 1880 werden er tentoonstellingen gehouden met Amerikaanse Cocker Spaniel honden in Amerika, maar pas in de jaren-40 werd deze hond officieel als apart ras erkend. Amerikaanse Cocker Spaniels zijn het kleinste Spaniel ras.

De Amerikaanse Cocker Spaniel hond mag zeker niet verward worden met de Engelse cocker Spaniel. Lees alle verschillen tussen deze twee Cocker Spaniel honden eens na.

Uiterlijk

Met een schouderhoogte van 36 tot 38 cm wegen Amerikaanse Cocker Spaniel honden meestal tussen de 11 en 13 kg. Wat opvalt zijn de lange haren op hun buik, borst, oren en poten. Op de kop van de hond zijn de haren wel kort. De haren zijn glad en voelen zijdezacht aan.

De Amerikaanse Cocker Spaniel komt in vele kleuren: zwart, bruin, leverkleurig, zilver, rood, wit of een bonte combinatie hiervan. Hun ogen zijn donker en doordringend en laten hun vrolijk en actief karakter zien.

Karakter van de Amerikaanse Cocker Spaniel

Amerikaanse Cocker Spaniel honden zijn kindvriendelijk en erg sociaal richting andere honden. Daarom is hij uitermate geschikt als gezinshond. Meestal is de Amerikaanse Cocker Spaniel vrolijk en actief en staat hij altijd klaar om te helpen. Hij heeft een zachte aard en is doorgaans erg intelligent. Ook gehoorzaamt deze hond meestal goed, al hangt dat natuurlijk ook deels af van de opvoeding.

Opvoeding

Door het zachtaardige karakter van de Amerikaanse Cocker Spaniel hond, zijn er weinig problemen te verwachten bij de opvoeding. Wel is een consequente opvoeding nodig, omdat het koppige karakter van de hond nog wel eens wil opspelen. Let wel op met het verheffen van de stem, want het zijn gevoelige honden.

De Amerikaanse Cocker Spaniel hond is een echte speelhond en daarom ravot hij graag. Een beetje ruimte in en rond het huis is dus geen overbodige luxe zodat hij zijn energie kwijt kan.

Verzorgen van de Amerikaanse Cocker Spaniel

Bij de verzorging van de Amerikaanse Cocker Spaniel hond is de vacht het belangrijkste. Houd de vacht altijd schoon en borstel hem regelmatig zodat ze goed in conditie blijft. Let ook op de oren want door de lange haren blijft er gemakkelijk vuil achter wat voor infecties kan zorgen.

Amerikaanse Cocker Spaniel honden te koop

Geïnteresseerd in een Amerikaanse cocker spaniël puppy? Dierenplezier heeft een grote aantal honden en regelmatig komen er nieuwe nestjes binnen. Houd onze website dus in de gaten of kom eens langs in onze dierenwinkel in Boechout (bij Antwerpen).

Aarzel niet ons te contacteren op +32 474 64 01 39 of via ons contactformulier.

Meer over de Amerikaanse Cocker Spaniel

Verzorging

Verzorging

Voeding

Voeding

Karakter

Karakter