Border Collie

 


Herkomst

Border collies zijn één van de meest veelzijdige herdershonden en kunnen tot 55 centimeter hoog worden, teefjes zijn meestal iets kleiner. Ze komen in alle combinaties van wit met kleuren zwart, grijs, bruin, ros. Wit is nooit overheersend.

Border collies komen oorspronkelijk uit het grensgebied tussen Schotland en Noord-Engeland, wat ook de “Borders” genoemd werd, vandaar aldus hun naam (Border). Hier heeft het ras zicht het sterkst ontwikkeld en vermoedelijk stamt de Border Collie af van honden die kudden rendieren moest bewaken. De Border Collie is de meest bekende van alle Collies.

Ze zijn ideaal om ingezet te worden als veedrijvers. Bij de uitoefening hiervan zijn ze onvermoeibaar. Door hun hoge intelligentie kunnen ze snel, veel fluitsignalen leren onderscheiden. Wanneer er geen werk of leiding is verzinnen ze voor zichzelf taken zoals ganzen of zelfs groepjes mensen bijeendrijven.

De Border Collie is ook ideaal om mee te doen aan gehoorzaam wedstrijden en allerhande competities.

Op latere leeftijd laat de conditie en wendbaarheid het een beetje afweten, maar de wil om te werken blijft wel. Daarom moeten baasjes er rekening mee houden hun border collie wat meer rust te gunnen op zijn oude dag.

Uiterlijk

Een Border Collie is atletisch met een gespierde hals en is goed geproportioneerd. Het ras behoort tot de middelgrote rassen met een gewicht van ogenveer 20kg. De Typische vachtkleur van Border Collies is zwart met wit maar ze komen ook in andere kleuren zolang het wit niet overheerst. Van de Border Collie zijn er 2 variaties, namelijk de langharige en de kortharige.

Verzorging

De Border Collie is een sterk ras. Ze leven een gemiddelde van 12 tot 13 jaar en is uitzonderlijk gehoorzaam. De natuurlijke behoefte om te werken is bij dit ras sterk aanwezig en hij is heel actief. Het karakter van de Border Collie is zeer krachtig, vasthoudend en hardwerkend.
Bij langharige Border Collies is het aanbevolen om ze dagelijks te kammen om alle dode haren weg te halen.


Geïnteresseerd in border collie puppies? Dierenplezier staat bekend om hun grote aantal puppies en breed gamma.

U bent altijd welkom in onze winkel in Boechout, waar u keuze hebt uit pups van ongeveer 40 verschillende rassen.

Naast onze specialiteiten (Chihuahua, Mops en Shar-pei puppies) hebben wij nog een zéér uiteenlopend gamma van andere puppy’s.

Aarzel niet ons te contacteren via info@dierenplezier.info, op +32 474 64 01 39 of via ons contactformulier.

Meer over de Border Collie

Verzorging

Verzorging

Voeding

Voeding

Karakter

Karakter