Border Collie Karakter

 

De Border Collie is van Schots/Engelse afkomst en werd er vooral gefokt als herdershond. Hij is een een middelgrote en stevig gebouwde hond.

Karaktertrekken

De Border Collie is de herdershond bij uitstek, en zijn unieke stijl van vee hoeden onderscheidt een Border Collie van de andere herdershonden. Door de jarenlange selectie op deze unieke vaardigheden is bij dit ras de natuurlijke behoefte om te werken heel sterk aanwezig. Mits hieraan wordt voldaan, kan hij zich prima aanpassen aan een leven als gezelschapshond.

De Border Collie is zeer gehoorzaam en daardoor erg geliefd als hulphond, speurhond of in hondensporten. Maar hij is ook heel erg actief! In de stad zal hij zich ongelukkig voelen want hij moet dagelijks voldoende lichaamsbeweging krijgen.

Aandacht

De Border Collie heeft een krachtig, vurig, vasthoudend, hardwerkend en zeer volgzaam karakter. Hij is helemaal toegewijd aan zijn baasje en door zijn constante aandacht en intelligentie, heel gemakkelijk te trainen. Wanneer hij vee hoedt, gebruikt hij zowel zijn neus, zijn scherpe ogen en zijn oren om de bevelen van zijn baasje op te volgen. Hij dwingt schapen of ander vee met zijn ogen en sluipt rond hen heen om ze in de juiste richting te drijven. De elegantie van een Border Collie die aan het werk is, is een ware streling voor het oog en erg fascinerend om te zien!

Soort

Dit ras behoort misschien niet tot de jachthonden, toch blijven de typische instincten aanwezig en gaan ook deze honden graag speuren en wandelen.
Bij afwijkend gedrag of problemen is het uiteraard raadzaam om advies in te winnen van een ervaren en gediplomeerde deskundige in hondengedrag.

Meer over de Border Collie

Ras

Ras

Verzorging

Verzorging

Voeding

Voeding