Bagel

bagel pup

Een bagel puppy – kruising tussen Basset Hound X Beagle

Een Bagel hond is een designer dog, dit is dus geen echte rashond maar een mix tussen de Basset en de Beagle. De hond is aangenaam en zacht, maar toch tamelijk energiek. Ze vinden het leuk om neer te liggen, te luieren en de wereld om zich heen te bekijken. Eenmaal dat hun neus een geur opvangt zullen ze die gewillig volgen.

Deze hond is ideaal voor families met kinderen of wie een actieve levensstijl heeft. Wanneer u kleine huisdieren heeft moet je wel oppassen met deze honden, ze hebben immers een jachtinstinct en gaan je huisdier als een prooi zien. Deze hond is zeer intelligent, maar door hun koppigheid niet altijd makkelijk te trainen.

De bagel is niet geschikt voor een appartement of een kleine woning. Het zijn zeer energieke honden en hebben dagelijks toch tussen de 45 en 60 minuten lichaamsbeweging per dag nodig. Dus een huis met een grote tuin met omheining waar ze de hele dag kunnen ravotten is ideaal.

Wat verzorging betreft volstaat het om regelmatig de hond te borstelen, de Bagel moet slecht een paar keer per jaar gewassen worden.

Een Bagel pup kopen?

Bij dierenplezier verkopen we geen Bagel pups omdat dit geen zuiver ras is. Wanneer je verschillende rassen met elkaar gaat kruisen of mixen vergroot het gevaar van erfelijke ziektes. In vele gevallen is het ook moeilijk om in te schatten wat het karakter van deze hond zal zijn.

Neem daarom geen risico en kies voor een zuiver hondenras. Bij dierenplezier vind je verschillende hondenrassen. Bekijk al onze puppies.