Cavachon

Cavachon pups

Een Cavachon pup is een kruising tussen een Cavalier King Charles en een Bichon Frise

De Cavachon is geen echte rashond, maar een mix tussen een Cavalier King Charles en een Bichon Frise. Deze Designer honden of hybride honden worden speciaal gekruist om alle goede eigenschappen van de rassen te combineren in een nieuwe soort.

Een cavachon is een lieve en vriendelijke hond dus een ideale gezinshond en gezelschapshond. Deze hond kan kan zeer goed met kinderen omgaan van alle leeftijden en met andere huisdieren. Deze hond vraag wel meer verzorging dan de andere honden, hun haren moeten regelmatige gewassen en geborsteld worden.

Elke 6 weken doet u er ook goed aan om hun haren te laten bijknippen. Deze hond verliest wel weinig haren en is dus ideaal voor mensen met een allergie. Deze hond heeft weinig speelruimte nodig en kan dus perfect in een kleine woning of op een appartement wonen.

In de winter moet u hem wel extra beschermen bij extreem koud weer. Deze soort is een zeer intelligent en enthousiast ras, hierdoor is hij makkelijk te trainen. Start wel zo vroeg mogelijk met de training voor het beste resultaat.

Een Cavachon pup kopen?

Bij dierenplezier verkopen we geen Cavachon pups omdat dit geen zuiver ras is. Wanneer je verschillende rassen met elkaar gaat kruisen of mixen vergroot het gevaar van erfelijke ziektes.

In vele gevallen is het ook moeilijk om in te schatten wat het karakter van deze hond zal zijn. Neem daarom geen risico en kies voor een zuiver hondenras.

Bij dierenplezier vind je verschillende hondenrassen. Bekijk al onze puppies.