Cavalier King Charles Spaniël

Geschiedenis van de Cavalier King Charles Spaniël

De Cavalier King Charles Spaniël stamt af van de kleinere Toy Spaniels. Je kan deze Toy Spaniels vaak terug vinden op schilderijen van bekende kunstenaars uit de 16e, 17e en 18e eeuw. Deze hondjes werden vroeger in heel Europa ingezet bij de jacht, om vogels te laten opvliegen zodat de jagers ze konden beschieten.
De te kleine hondjes werden gezelschapshondjes van de dames.
In een latere periode, tijdens de regeerperiode van Charles II, werd de spaniël erg populair. Meer en meer werden deze hondjes gehouden als gezelschapshond. Het volk sprak toen over King Charles’ Spaniëls, wat stond voor ‘De Spaniëls van Koning Charles’.
Een logische verklaring dus van de naam van onze huidige Cavalier King Charles Spaniël.

Uiterlijk van de Cavalier King Charles Spaniël

De Cavalier King Charles Spaniël is een kleine hond van gemiddeld 5,4 tot 8 kilo en ze zijn tussen de 32 en 36 centimeter groot.
De Cavalier King Charles Spaniël bestaat in 4 kleuren, namelijk Black & Tan, Ruby, Blenheim en Tricolour.
Ze hebben een lange, zeer zachte vacht met lichte golving.

Vriendelijk en vrolijk karakter

Speels, vriendelijk, vrolijk en aanhankelijk. Dit zijn de eigenschappen van de Cavalier King Charles Spaniël. Met een consequente opleiding leren ze snel en gaan ze makkelijk gehoorzamen aan hun baasje.
Ze kunnen wel erg eigenwijs zijn, waardoor ze soms wel eens koppig kunnen zijn en bijvoorbeeld niet komen als ze geroepen worden. Maar de Cavalier King Charles Spaniël doet wel veel voor een leuke beloning.
Hij is een uitstekend speelkameraadje voor kinderen, maar ook met andere huisdieren kan hij goed opschieten. Hij is ieders vriend.

De Cavalier King Charles Spaniël is onvermoeibaar. Een tuin en een stevige wandeling, daar maak je hem absoluut blij mee. Hij vertoeft graag buiten waar hij nieuwe dingen en geuren kan ontdekken.
Anderzijds kan hij ook prima genieten van gezellig samen relaxen in de zetel.

Interesse?

Ben jij helemaal verliefd op de Cavalier King Charles Spaniël? Kom dan zeker een keertje langs in onze kennel. Je kan er kennis maken onze pups en wie weet heb jij binnenkort wel een nieuwe vriend.

Contacteer ons op het nummer +32 474 64 01 39, via ons contactformulier of kom langs in onze kennel.

Meer over de Cavalier King Charles Spaniël

Verzorging

Verzorging

Voeding

Voeding

Karakter

Karakter