Porkie

Porkie pup

Een porkie is een kruising tussen een Yorkshire terrier en een Pomeriaan

Porkies zijn voor de helft Yorkshire terrier en voor de helft een Pomeriaan. Deze honden zijn een typisch voorbeeld van een designer dog, dit is een techniek van fokken van 2 bepaalde rassen om zo tot een hond te komen die de eigenschappen van beide rassen combineert.

De porkies zijn net als de Yorkshire terrier en de pomeriaan echte gezelschapsdieren en geven veel affectie. Ze zijn uitermate geschikt voor families, alleen met kleine kinderen moet u echt oppassen. Omdat ze zo klein zijn, moet u extra oppassen voor blessures en verwondingen die kinderen tijdens het spelen kunnen toebrengen.

De porkies zijn zeer energieke honden, een dagelijkse stoeipartij in de woonkamer is voldoende voor deze dieren. U moet ze dus dagelijks geen uren uitlaten. Omdat deze kruising zo klein is zijn ze ideaal voor kleine woningen en appartementen.

Een Porkie pup kopen?

Bij dierenplezier verkopen we geen Porkie pups omdat dit geen zuiver ras is. Wanneer je verschillende rassen met elkaar gaat kruisen of mixen vergroot het gevaar van erfelijke ziektes.

In vele gevallen is het ook moeilijk om in te schatten wat het karakter van deze hond zal zijn. Neem daarom geen risico en kies voor een zuiver hondenras.

Bij dierenplezier vind je verschillende hondenrassen. Bekijk al onze puppies.