Pomeriaan

 

Interesse in een Pomeriaan?

Pomeriaantjes, of dwergkeesjes, zijn kleine, lieve, wollige hondjes. Ze zijn slechts 20 à 30 cm groot en kunnen tot 3 kilo wegen. Ze zijn dus gemakkelijk op een appartement of in een klein huis te houden. Ze hebben een wat kortere snuit met iets grotere ogen en hebben een schitterende, pluizige vacht. Als trotse baas zal je dan ook met de nodige liefde en zorg zijn prachtig pelsje goed verwennen.

De Pomeriaan is oorspronkelijk een goede waakhond vanwege zijn waarschuwend geblaf bij dreigend gevaar. Het dwergkeesje is een kleinere variant van de Pomeriaan, maar is nog steeds even waakzaam. Vanwege zijn zachte karaktertje hoort de Pomeriaan nu veeleer thuis bij een lieve familie.

Pomeriaan en zijn karakter

Keesjes zijn zeer aanhankelijke hondjes. Ze raken snel verknocht aan hun baasje en zijn dan ook zeer trouwe honden. Ook tegenover kinderen staat ze heel positief. Met hun oplettende en levendige karakter brengen zij de zon mee in huis. Het zijn zeer speelse hondjes.
Het Pomeriaan is vaak een dominante hond, dus een strenge aanpak is zeker vereist. Omdat de kleine bolletjes zeer leergierig zijn, heb je een zeer goede hond aan de Pomeriaan. Wanneer je als baasje duidelijk jouw positie inneemt, zal de zeer intelligente keeshond zeker zijn plaats kennen en al snel zullen jullie de beste vrienden worden.
Tegenover andere honden kan hij wel eens vurig reageren. Daarom moet je hondje zich van kleins af aan kunnen socialiseren met andere honden.
De Pomeriaan bloeit helemaal open bij menselijk gezelschap en is dus ideaal als gezelschapshondje.

Wil jij binnenkort een Pomeriaan aan je zijde?

Kom langs in onze puppykennel en kom kennis maken met onze lieve Pomeriaantjes. Onze kennel heeft een nationale erkenning (HK 14102586). Bekijk ook zeker en vast eens onze tips bij het kopen van een Pomeriaan.

Bij aankoop van een Pomeriaan pup mag u zeker zijn van een gezonde pup. Alle pups staan steeds onder toezicht van onze dierenarts, ze worden geënt tegen de meest virale ziektes en worden ontwormt.

Heeft u nog vragen over de Pomeriaan of onze puppies? Contacteer ons vrijblijvend.

Meer over de Pomeriaan

Verzorging

Verzorging

Voeding

Voeding

Karakter

Karakter