Engelse Bulldog trainen

Waarom trainen?

Het oorspronkelijke karakter van de Engelse Bulldog is vriendelijk, maar dat hangt erg af van de opvoeding. Daarom is het aan te raden meteen als puppy met de sociale training te beginnen. Daarvoor zijn speciale hondenscholen, waar professionals u terzijde staan. Zij geven tips en begeleiden de training van uw hond. Het is hartstikke leuk om samen met uw hond te beleven. Hij went aan andere honden en u bouwt er zelf conditie en sociale contacten mee op.

Waakhond

Van nature is Engelse Bulldog waaks, daar hoeft hij niet extra op getraint te worden. Hij bezorgt daarbij geen overlast. Hij blaft alleen als het moet. Verder is hij een rustige hond, die niet jankt. Heel geschikt dus in een woonwijk.

De opvoeding

Met een goede begeleiding is de Engelse Bulldog helemaal niet moeilijk op te voeden, omdat hij volgzaam en intelligent is. Hij is erg gevoelig voor de stemming van zijn leider. Daarom is het effect van een zachte, duidelijke en consequente opvoeding het grootst.

Andere honden

De Engelse Bulldog zal altijd blij zijn te kunnen spelen met andere honden. Maar het is wel erg belangrijk dat hij zo vroeg mogelijk leert sociaal om te gaan met zijn vriendjes. Hij pikt het vanzelf op tijdend de puppycursus en door hem te laten spelen met sociaae honden.

De onstuimige pup

De jonge Engelse Bulldog is erg energiek en heeft dan ook ruimte en vriendjes (mens of dier) nodig om mee te spelen. Daarnaast moet ervoor gewaakt worden dat hij voldoende rust krijgt, zodat hij nieuwe energie kan opdoen.

Kinderen in huis

Je kunt de Engelse Bulldog een echte kindervriend noemen. Hij voelt van nature aan dat kinderen geen kwaad in de zin hebben en kan daarom veel van hun verdragen. Natuurlijk is het wel belangrijk ze van kleins af aan kennis te laten maken met kinderen.

Lees meer over de Engelse Bulldog