Engelse Bulldog

engelse bulldogGeschiedenis van de Engelse Bulldog

De Engelse bulldog is vanzelfsprekend een Engels ras. Het ras werd vroeger gebruikt voor het bullebijten. Een sport waarbij een stier door een hond werd vastegehouden bij de neus, net zolang tot die erbij neerviel. In 1938 werd deze ‘sport’ in Engeland verboden waardoor de Engelse Bulldog bijna uitstierf.

Liefhebbers van dit ras hebben dit kunnen voorkomen en heben de Engelse bulldog getransformeerd naar de Engelse bulldog zoals we die vandaag kennen: een lieve zachtaardige gezelschapshond.

Kenmerken van de Engelse Bulldog

De Engelse bulldog is een sterke en fors gebouwde hond. Hij is klein van gestalte, is vrij breed en heeft een massief hoofd. Vaak wordt een Engelse bulldog niet groter dan 40 centimeter en heeft hij een gewicht van 22-25kg.

Hoewel zijn uiterlijk anders doet vermoeden is de Engelse Bulldog een zachte hond. Hij is dol op kinderen, trouw aan zijn baasje, waakzaam, moedig en ondernemend.

De Engelse bulldog is geschikt om binnen te leven. Ze kunnen best wel actief zijn, ook buiten, maar hou er rekening mee dat ze neit geschikt zijn om lange wandelingen te maken.

Interesse in Engelse Bulldog puppies?

Heb je interesse in onze Engelse bulldog puppies? Kom vrijblijvend langs in onze winkel te Boechout. Adres, contactinformatie en openingsuren kan u hier terug vinden. In onze winkel kan u kennis maken met onze Engelse bulldog puppies en uiteraard ook onze andere puppies. Dierenplezier is gespecialiseerd in puppies van diverse rassen. En zoals onze naam het zegt: bij ons maken de dieren plezier.

Indien je nog vragen hebt over onze Engelse bulldog puppies kan u natuurlijk ook telefonisch contact opnemen of u kan ons contactformulier invullen.

Meer over de Engelse Bulldog

Verzorging

Verzorging

Voeding

Voeding

Karakter

Karakter