Havanezer

Interesse in een Havanezer?

De Havanezer is een kleine gezelschapshond die intelligent en dapper is. De Havanezer houdt van gezelligheid en is makkelijk in de omgang. Hij heeft lang, veel en zacht haar dat lichtjes golvend is. De Havanezer heeft een vrolijk karakter.

De Havanezer behoort tot gezelschapshonden (Bichons en verwanten). Zoals alle gezelschapshonden, is dit een aanhankelijke hond die speels, zachtaardig en charmant is en bovendien een familiehond die heel goed omgaat met kinderen.

Vroeger bleek het dat deze honden in Cuba terecht kwamen via Italiaanse zeelieden, die namen de Havanezer mee aan boord om ratten te vangen. Per vergissing heeft de hoofdkleur (havanna; tabakskleur, bruinrood) van deze honden de legende tot stand gebracht dat dit ras afkomstig is uit Havanna, de hoofdstad van Cuba. De Havanezer werd al snel geliefd bij de rijke dames in Cuba.
Twee eeuwen later hebben gebeurtenissen ertoe geleid dat de oude bloedlijn van de Havanezers volledig verdwenen is uit Cuba en slechts enkele afstammelingen het overleeft hebben in de VS.

Wil jij binnenkort een Havanezer aan je zijde?

Kom langs in onze puppykennel en kom kennis maken met onze lieve Havanezertjes. Onze kennel heeft een nationale erkenning (HK 14102586).
Bij aankoop van een Havanezer pup mag u zeker zijn van een gezonde pup. Alle pups staan steeds onder toezicht van onze dierenarts, ze worden geënt tegen de meest virale ziektes en worden ontwormt.

Heeft u nog vragen over de Havanezer of onze puppies? Contacteer ons vrijblijvend.

Meer over de Havanezer

Verzorging

Verzorging

Voeding

Voeding

Karakter

Karakter