Sheltie

Interesse in een Sheltie?

De Sheltie is afkomstig uit Groot-Brittannië, meer bepaald uit Schotland. Dit ras wordt ook wel Shetland Sheepdog of Shetland Collie genoemd.

De Shelttie behoort tot de herdershonden en veedrijvers. Shelties zijn zeer trainbare en gehoorzame honden en kunnen daarom voor verschillende taken worden ingezet. Ze zijn beschermend en wakend over hun territorium, hebben dan ook de neiging om snel te blaffen, waardoor ze probleemloos inbrekers zullen afschrikken. Ze zijn moedig, hebben sterke kaken en komen in verschillende vormen en kleuren voor.

De Sheltie wordt ingedeeld bij de kleine tot middelmatige honden. Reuen hebben een schouderhoogte tussen 36 cm en 40 cm en teven zijn 34 cm tot 38 cm groot. Hun gewicht varieert tussen 5 kg en 10 kg.

Wil jij binnenkort een Sheltie aan je zijde?

Kom langs in onze puppykennel en kom kennis maken met onze lieve Shelties. Onze kennel heeft een nationale erkenning (HK 14102586).
Bij aankoop van een Sheltie pup mag u zeker zijn van een gezonde pup. Alle pups staan steeds onder toezicht van onze dierenarts, ze worden geënt tegen de meest virale ziektes en worden ontwormt.

Heeft u nog vragen over de Sheltie of onze puppies? Contacteer ons vrijblijvend.

Meer over de Sheltie

Verzorging

Verzorging

Voeding

Voeding

Karakter

Karakter