Sheltie Karakter

 

Karakter van een Sheltie

Shelties zijn actieve en energieke honden. Ze hebben bovendien een ongelooflijk uithoudingsvermogen en zijn erg intelligent.
Het zijn aanhankelijke, zachtaardige, goedmoedige, welwillende en loyale honden, zowel naar mensen als naar andere honden en dieren toe.
Hun haast onuitputtelijke energie vraagt voldoende leefruimte om echt hond te kunnen zijn.

Shelties passen zich makkelijk aan aan hun omgeving, dus ze kunnen in een klein huis of appartement worden gehouden, mits ze buiten op verplaatsing voldoende beweging krijgen om hun energie, instinct en werklust kwijt te raken. Ze zijn dus niet geschikt om langdurig op te sluiten in een kennel, hok of buitenren.

Net als veel herders en drijvers zijn Shelties heel leergierig. Dat in combinatie met hun hoge intelligentie maakt van hun heel trainbare en sociale honden die graag werken en bijleren.
Deze honden zijn heel fijne metgezellen en geschikt voor iedereen die graag met zijn hond aan de slag wil.

Dit ras behoort misschien niet tot de jachthonden, toch blijven de typische instincten aanwezig en gaan ook deze honden graag speuren en wandelen.
Bij afwijkend gedrag of problemen is het uiteraard raadzaam om advies in te winnen van een ervaren en gediplomeerde deskundige in hondengedrag.

Sheltie hond kopen

Ben je op zoek naar een Sheltie? Bij Dierenplezier hebben we regelmatig nieuwe nestjes van Sheltie puppies. Houd de website in de gaten of kom eens langs in onze winkel in Boechout.

Meer info over Sheltie

 

Ras

Ras

Voeding

Voeding

Verzorging

Verzorging