Hondenverzekering

Als u een trouwe viervoeter in huis wilt halen dan bent u zeker van zijn liefde die u ervoor in de plaats gaat krijgen. Het is dan ook verstandig om eens na te denken om een hondenverzekering te nemen, want u weet maar nooit wat er gaat gebeuren. Er zijn heel veel aanbieders op de markt, bijvoorbeeld Corona Direct, Huisdierplan, Tom & Co, enzovoort. De bekendste voor een hondenverzekering is bij Corona Direct. U kan bij hen kiezen uit 3 formules: de gouden formule, zilveren formule en de bronzen formule. Bij de gouden formule krijgt u terugbetaald tot € 3.500 euro en bij de zilveren en de bronzen telkens €1000 minder. U betaalt elke maand een kleine vergoeding aan uw verzekering maar u bent wel zeker dat uw trouwe viervoeter altijd de beste verzorging krijgt. Zo kan het altijd gebeuren dat uw hond onverwachts zwaar ziek wordt of nog erger een ongeval krijgt. Als er dan bijvoorbeeld röntgenfoto’s, scans of eventuele onderzoeken moeten gebeuren dan kan het bedrag aardig oplopen. Dankzij een hondenverzekering zal u dan een groot deel van de kosten terug vergoed worden.

Voordelen van een hondenverzekering

U geniet van meerdere voordelen als u uw hond verzekerd: u zal tot een bepaald hoog bedrag de kosten terug vergoed krijgen. Dit kan verschillen van verzekering tot verzekering dus dit moet u in het begin goed navragen. Met louter een 10 tal euro verzekert u uw trouwe viervoeter per maand. De hondenverzekering is geldig bij elke dierenarts dus stel als uw hond ziek moest worden op vakantie, hoeft u niets extra’s te betalen aan de dierenarts. Bij sommige verzekeringen kan u kiezen uit verschillende formules en dan kan u kijken dewelke het beste bij u past.

De extra voordelen voor uw hond zijn dat u altijd een ID zal krijgen om uw hond te identificeren. U krijgt dan een ID-hangertje bij zodat uw hond sneller teruggevonden zal worden. Als uw hond plots overlijdt zal u de gedane kosten tot een bepaalde hoogte terugbetaald krijgen. Mocht men uw hond stelen dan krijgt u daarvoor een vergoeding. Hoe meer u betaalt aan een verzekeringsmaatschappij hoe meer voordelen u heeft als er iets met uw hond gebeurd.

Kies een hondenverzekering die bij u past

Elke verzekeringsmaatschappij is anders, informeer je daarom goed welke verzekering past bij jouw hond en het ras van je hond. Sommige verzekeringen maken uitzonderingen voor bepaalde rassen. Zo kan het goed zijn dat je voor je Engelse Bulldog een extra verzekering zal nodig hebben voor huidproblemen, omdat dit ras daar vaak problemen mee heeft.

Wil jij een verzekering afsluiten voor jouw Chihuahua? Informeer je goed over de maandelijkse kosten en eventuele extra’s.


januari 27th, 2013 by