Lhasa Apso Verzorging

 

lhasa apso

Verzorging van de Lhasa Apso

U zal veel plezier beleven aan de vachtverzorging van de Lhasa Apso. Allereerst moet je beginnen met het maken van een aantal beslissingen die te maken hebben met de vacht. Sommige baasjes willen bijvoorbeeld het haar van hun Lhasa Apso lang houden. In die situatie zijn de oren volledig verborgen, is de staart soms onzichtbaar en wordt het gezichtsveld soms beperkt.
Door een mooie knot/staart boven op het hoofd te maken, wordt dit voorkomen. Andere baasjes daarentegen laten het haar van hun hond graag regelmatig knippen, zodat het niet irriteert.

De vacht regelmatig borstelen is cruciaal, of je het nu laat knippen/trimmen of niet. Door de overvloed aan vacht is het een ideale plek voor vuil om zich te nestelen. Omdat een Lhasa Apso vatbaar is voor ziektes als oog- en oorontstekingen, wilt u dit voorkomen. Borstel de vacht daarom regelmatig grondig en veeg de vacht af met een vochtige handdoek.

Deze kleine viervoeters zijn gevoelig voor heupdysplasie, patellar luxatie (een probleem met de knieschijf), en oogproblemen als gevolg van hun ras.

Lhasa Apso honden te koop

Geïnteresseerd in Lhasa Apso honden? Dierenplezier staat bekend om hun grote aantal puppies en breed gamma.

U bent altijd welkom in onze winkel in Boechout, waar u keuze hebt uit pups van ongeveer 40 verschillende rassen.

Naast onze specialiteiten (Chihuahua, Mops en Shar-pei puppies) hebben wij nog een zéér uiteenlopend gamma van andere puppy’s.

Aarzel niet ons te contacteren op +32 474 64 01 39 of via ons contactformulier.

Meer over de Lhasa Apso

Ras

Ras

Voeding

Voeding

Karakter

Karakter