Shih Tzu Karakter

 

Karakter van de Shih Tzu

Shih Tzu hondenDe Shih Tzu is een vrolijk ras. Het zijn intelligente, vreedzame, charmante en vrolijke honden. Ondanks hun kleine gestalte zijn ze taai en kunnen ze tegen een stootje. Ze zijn ook aanhankelijk naar gezinsleden toe.
Dit ras heeft een sterk verlangen naar kameraadschap, genegenheid en affectie. Als gevolg daarvan is een zachte aanpak bij het opvoeden van essentieel belang.
De Shih Tzu is ook een echte mensenvriend als het op kinderen aankomt. Het is wel van cruciaal belang dat kleine kinderen hem behandelen als een hond en niet als een stuk speelgoed of een passief speelkameraadje.

Het is belangrijk de Shih Tzu goed te socialiseren en hem zoveel mogelijk te laten ontdekken en leren. Op deze manier zal hij geen angst of onzekerheid ontwikkelen.
Het is tevens belangrijk dat jouw Shih Tzu niet altijd op de arm of in een draagtas wordt gedragen, maar als hond mag en moet functioneren.
Deze kleine mensenvriend is een echte gezinshond, maar net als andere hondenrassen heeft hij behoefte aan structuur en duidelijke, consequente regels.

Shih Tzu hond kopen

Je wilt een Shih Tzu pup kopen? Geen probleem op onze website kan je alvast de foto’s van onze puppies raadplegen. Zo zie je meteen of er wel een Shih Tzu puppie is die bij je past. Natuurlijk kan je ook altijd eens langskomen in onze kennel om alle pupjes van dichtbij te bewonderen.

Een eerlijke en betrouwbare Shih Tzu fokker vinden is niet gemakkelijk. Dierenplezier is een hondenkennel met een nationale erkenning (HK 14102586)! Al onze Shih Tzu pups hebben een uitstekende gezondheid. Je kan bij ons dus met een gerust hart een Shih Tzu puppy kopen. Alle puppies staan onder continu toezicht van onze dierenarts, ze worden ook ontwormd en ingeënt tegen de meeste virale ziektes.

Indien je nog vragen hebt over onze Shih Tzu pups of andere puppies, contacteer ons vrijblijvend.

Meer info over Shih Tzu

Ras

Ras

Verzorging

Verzorging

Voeding

Voeding