Verzorging van de Amerikaanse Cocker Spaniel

amerikaanse cocker spaniel pupVeel mensen verkijken zich op de verzorging van een Amerikaanse Cocker Spaniel en zien alleen een hond die in het oog springt vanwege zijn uiterlijk. Deze hondensoort heeft echter meer verzorging nodig vanwege hun vacht. Voordat men overgaat op de aanschaf van Amerikaanse Cocker Spaniel pups dient men er zeker van te zijn dat men over voldoende tijd en geduld beschikt om deze honden precies dat te geven wat ze nodig hebben voor een gezond en goed verzorgd leven.

Verzorging van de vacht

De vacht van een Amerikaanse Cocker Spaniel zal dagelijks gekamd moeten worden en van tijd tot tijd getrimd. Men kan hiermee het beste op jonge leeftijd beginnen, zodat de Amerikaanse Cocker Spaniel pup bekend raakt met de attributen die nodig zijn voor zijn verzorging. Door de lange haren kan er snel modder of gras in de vacht blijven hangen, terwijl ook klitvorming kan ontstaan. Is de hond nat geworden dan kan de vacht makkelijk gaan stinken. Behalve een dagelijkse kambeurt en het trimmen, zal men de hond dus zo nu en dan in bad moeten stoppen, dan wel onder de douche moeten zetten. Wie dus optimaal wil genieten van de mooi verzorgde langharige vacht van deze rashonden, zal hierin moeten investeren.

Ogen, oren, tanden en poten verzorgen

Om te voorkomen dat de hond niets meer ziet, dienen de haren bij de ogen tijdig bijgeknipt te worden. Controle op eventuele ontstekingen aan de ogen is noodzakelijk, omdat de Amerikaanse Cocker Spaniel gevoelig is voor tocht op de ogen.
De oren gaan verstopt onder een heleboel lange haren en dienen regelmatig nagekeken te worden en eventueel schoongemaakt te worden, echter nooit in het oor zelf gaan, maar alleen de oorschelp reinigen.
De vacht van de poten tijdig bijknippen voorkomt dat de hond zich zal bezeren. Zeker bij slechter weer dient men er rekening mee te houden dat men de poten van de Amerikaanse Cocker Spaniel na het uitlaten moet wassen om onnodige geuren en vooral klitten te voorkomen.

Beweging

De Amerikaanse Cocker Spaniel heeft net als andere honden elke dag een stevige wandeling nodig. Het zijn kindvriendelijke honden die het ook met andere honden prima kunnen vinden, dus zeker een familiehond die zich op zijn plek zal voelen tussen zijn nieuwe baasjes.

Meer over de Amerikaanse Cocker Spaniel