Amerikaanse Cocker Spaniel Karakter

 


Amerikaanse Cocker Spaniel

Karakter van de Amerikaanse Cocker Spaniel

Amerikaanse Cocker Spaniel honden zijn kindvriendelijk en erg sociaal richting andere honden. Daarom is hij uitermate geschikt als gezinshond. Meestal is de Amerikaanse Cocker Spaniel vrolijk en actief en staat hij altijd klaar om te helpen. Hij heeft een zachte aard en is doorgaans erg intelligent. Ook gehoorzaamt deze hond meestal goed, al hangt dat natuurlijk ook deels af van de opvoeding.

Amerikaanse Cocker Spaniels zijn heel goed gezinde, lieve, intelligente en gehoorzame honden. Ze zijn vrij makkelijk op te voeden en aangename, kindvriendelijke gezinshonden.
Toch mag niet worden vergeten dat dit ras behoort tot de jachthonden, dus is het aangeraden om voldoende beweging en uitdaging te voorzien. Ze gaan graag speuren tijdens het wandelen, maar zijn ook speels en ravotten graag in de tuin. Ook water en zwemmen behoort tot hun favoriete activiteiten.

Deze honden zijn niet geschikt om voor lange tijd te worden opgesloten in een kennel, hok of buitenren. Ze kunnen wel op een appartement of in klein huis worden gehouden, als ze dagelijkse voldoende uitdaging en uitlaatkleppen krijgen. Positieve jachttraining is daarbij een uitstekende optie.
Deze honden zijn zowel naar mensen, soortgenoten als andere dieren toe erg sociaal. Ze hebben een zacht en gemoedelijk karakter, iets om op te letten bij het africhten. Ze hebben dus ook baat bij een zachte aanpak tijdens training en opvoeden.
Maar het consequent aangeven van grenzen zijn zoals bij alle honden onmisbaar.

Amerikaanse Cocker Spaniel honden te koop

Geïnteresseerd in een Amerikaanse cocker spaniël puppy? Dierenplezier heeft een grote aantal honden en regelmatig komen er nieuwe nestjes binnen. Houd onze website dus in de gaten of kom eens langs in onze dierenwinkel in Boechout (bij Antwerpen).

Aarzel niet ons te contacteren op +32 474 64 01 39 of via ons contactformulier.

Meer over de Amerikaanse Cocker Spaniel

Ras

Ras

Voeding

Voeding

Verzorging

Verzorging