Basset honden

 


Basset hondenBasset honden vallen op met hun lange oren, korte poten en stevige bouw. De Basset hond stamt af van Franse en Belgische laagbenige jachthonden en bloedhonden. Ze hebben een perfect uithoudingsvermogen en zijn intelligent. Basset honden zijn er gemoedelijk en sociaal. Dit maakt ze perfect geschikt voor een gezin met kinderen. De ‘keerzijde’ is dat ze niet graag alleen gelaten worden; ze houden van gezelschap.

Herkomst

Oorspronkelijk is de Basset hond ontstaan in Frankrijk. De Basset hond werd gebruikt voor de jacht op hazen, konijnen en vossen. Door zijn korte poten beweegt hij zich namelijk gemakkelijk door struiken op zoek naar een prooi.
De Basset hond wordt ook wel Basset Hound genoemd. Basset is een Franse term die zoveel betekent als ‘laaggesteld’. Dit verwijst direct naar de gestalte van de hond.

Uiterlijk

Op zijn voorhoofd kunnen er rimpels vormen. Zijn oren zijn smal en langwerpig en komen lager dan de neuspunt.
Hij heeft een korte, gladde vacht die niet veel onderhoud nodig heeft.

De Basset hond is een robuuste hond met weinig gezondheidsklachten. Ze leven gemiddeld tussen de 8 en 12 jaar. Deze honden eten heel graag daarom moet hun voeding goed in het oog gehouden worden.
Ook wordt het aangeraden om wekelijks hun oren schoon te maken om infecties te voorkomen.

Basset honden te koop

Bent u op zoek naar een Basset hond? Kom dan zeker eens kijken bij Dierenplezier in Boechout. Wij hebben een groot aantal puppies en krijgen regelmatig nieuwe nestjes Basset pups binnen. Houd ook de website in de gaten voor onze Basset hond puppies.

Meer over de Basset Hound

Verzorging

Verzorging

Voeding

Voeding

Karakter

Karakter