Basset honden Voeding

 


Basset honden

Voeding voor de Basset Hound

Basset Hound pups zijn meestal gewend om 4 maal per dag te eten, verdeelt over de hele dag. Aangezien de Basset Hound in de eerste maanden erg veel kan groeien, mag deze regelmaat nog wel een paar maanden aangehouden worden.

De hoeveelheid mag zijn dat de hond het net niet allemaal op kan eten. Puppy voer is zeker tot de 10e levensmaand aangeraden en nodig, maar dit mag zelfs tot de 18e maand gegeven worden.
Om de kans op maagtorsie te verkleinen, is het belangrijk om niet kort na het eten uitgebreid en lang te gaan wandelen.

Basset Hounds staan bekend om hun gevoelige darmen. De overgang op nieuw voer dient dan ook langzaam te gaan, klein beetje nieuw voer mengen door het huidige en zo langzaam over schakelen naar het nieuwe voer. Bij een slappe ontlasting of diarree even wat langer de huidige menging aanhouden en niet gelijk het hele voederschema en de samenstelling veranderen.

Basset honden te koop

Bent u op zoek naar een Basset hond? Kom dan zeker eens kijken bij Dierenplezier in Boechout. Wij hebben een groot aantal puppies en krijgen regelmatig nieuwe nestjes Basset pups binnen. Houd ook de website in de gaten voor onze Basset hond puppies.

Meer over de Basset Hound

 

Ras

Ras

Verzorging

Verzorging

Karakter

Karakter