Basset honden Karakter

 


Basset honden

Karakter van de Basset Hound

De Basset Hound kan wat aan de koppige kant zijn. Zijn baasje moet streng zijn maar rechtvaardig door hem zo vroeg mogelijk regels en grenzen op te leggen. Eens er een vertrouwensrelatie is opgebouwd, is het een heel aangename hond om mee te werken die erg toegewijd zal zijn aan zijn baasje.

Met zijn kalme, rustige uitstraling en trieste blik, is dit een hond die graag met andere dieren en met kinderen speelt. Menselijk contact is zeer belangrijk voor de Basset Hound, die moeilijk een hele dag alleen kan blijven. Ondanks zijn iets of wat klunzig uitzicht, is de Basset Hound een hond die erg volhardend is met een goed uithoudingsvermogen.

Het is een sociale en aanhankelijke gezelschapshond die het liefst in het bijzijn van zijn gezin is. Ook komt de Basset Hound goed overeen met kinderen en zelfs andere dieren. Hij kan gemakkelijk op een appartement leven op voorwaarde dat hij dagelijks een wandeling kan maken. Lange wandelingen op het platteland zijn ideaal voor hem.

Alle activiteiten waarbij zijn reukzin gestimuleerd wordt, zal hij enorm waarderen.

Basset honden te koop

Bent u op zoek naar een Basset hond? Kom dan zeker eens kijken bij Dierenplezier in Boechout. Wij hebben een groot aantal puppies en krijgen regelmatig nieuwe nestjes Basset pups binnen. Houd ook de website in de gaten voor onze Basset hond puppies.

Meer over de Basset Hound

 

Ras

Ras

Verzorging

Verzorging

Voeding

Voeding