Boxer

Herkomst van de boxer

De Boxer stamt af van een kruising met de mastiff, bulldog en mogelijk Deense dog en zelfs een terriër. Ze werden in de 19e eeuw gefokt in Duitsland. In eerste instantie werden Boxers gefokt om gebruikt te worden bij stierengevechten en later werden ze ingezet als hulpje van de slager, om het vee in slachthuizen in bedwang te houden.

Boxers werden pas na de Eerste Wereldoorlog in de Verenigde Staten geïmporteerd. Na 1940 werd het ras een van de populairste rassen in Amerika.
Boxers worden beschouwd als werkhonden. Ze waren één van de eerste rassen die werden ingezet als politiehond en ze worden ook gebruikt als blindengeleidehond.
Daarnaast worden ze ook gefokt als gezelschaps- en kuddehond en staan misschien het meest bekend als loyale gezinshuisdieren die vooral dol op kinderen zijn.

Uiterlijk

De boxer is kortharig, gespierd en heeft een vierkante snuit. De onderkaak is korter dan de bovenkaak. De grote, zware lippen hangen over de tanden, maar zijn niet zwaar genoeg zodat de ogen hun normale vorm behouden en niet naar beneden toe uitrekken.

Karakter van de boxer

Boxers zijn uitgelaten en vrolijk, ze nemen het leven niet te serieus. Daarentegen zitten er vele diepere karakters verborgen in hem. Hij is de verdraagzame goedhartige boxer die zijn baas trouw is, hij is de speelvogel en kindervriend, en hij is de furieuze verdediger van zijn familie en zijn territorium. De boxer is ook een waakhond maar blaft enkel als het nodig is.


Geïnteresseerd in boxer pups? Dierenplezier staat bekend om hun grote aantal puppies en breed gamma.

U bent altijd welkom in onze winkel in Boechout, waar u keuze hebt uit pups van ongeveer 40 verschillende rassen.

Naast onze specialiteiten (Chihuahua, Mops en Shar-pei puppies) hebben wij nog een zéér uiteenlopend gamma van andere puppy’s.

Aarzel niet ons te contacteren op +32 474 64 01 39 of via ons contactformulier.

Meer over de Boxer

Verzorging

Verzorging

Voeding

Voeding

Karakter

Karakter