Cavalier King Charles Spaniël Verzorging

 

Verzorging van de Cavalier King Charles Spaniël

Cavalier King CharlesHet best laat je je Cavalier King Charles Spaniël wennen aan dagelijkse verzorging. Zijn vacht is heel gevoelig aan klitten, borstel dus de vacht van jouw Cavalier regelmatig om klitten te voorkomen. Plekken waar klitten vaak voorkomen zijn de oren en onder de oksels.

Een bezoek aan het trimsalon hoef je niet te plannen omdat het ras niet getrimd hoeft te worden. Als je Cavalier King Charles zo vies wordt dat hij door borstelen niet meer schoon wordt, kun je hem met milde hondenshampoo wassen. Van de lente tot de herfst moet je letten op ongenode gasten in de vacht en ze indien nodig met een tekentang verwijderen.

Controleer wel dagelijks de oren van je Cavalier King Charles Spaniël om kleine takjes uit de vacht te verwijderen. De hangoren kunnen bij viervoeters van dit ras sneller ontsteken doordat het onder de oren warm en vochtig is. In de dierenwinkel kan je speciale oor-verzorging vinden. Reinig indien nodig ook de ogen met een speciale oplossing en een natte doek.

Als de vacht tussen de voetkussentjes te lang wordt kun je het makkelijk knippen, vooral in de winter is dit aan te raden.

Interesse?

Ben jij helemaal verliefd op de Cavalier King Charles Spaniël? Kom dan zeker een keertje langs in onze kennel. Je kan er kennis maken onze pups en wie weet heb jij binnenkort wel een nieuwe vriend.

Contacteer ons op het nummer +32 474 64 01 39, via ons contactformulier of kom langs in onze kennel.

Meer over de Cavalier King Charles Spaniël

Ras

Ras

Voeding

Voeding

Karakter

Karakter