Cavalier King Charles Spaniël Voeding

 

Voeding voor de Cavalier King Charles Spaniël

Cavalier King CharlesDe spijsvertering van een Cavalier King Charles Spaniël is ingesteld op het verteren van vlees. Daarom moet je er bij de aankoop van het voer op letten dat vlees het hoofdbestanddeel is, of het nu gaat om nat- of droogvoer.
In de dierenwinkel is zelfs speciaal Cavalier King Charles voer te vinden met een op het ras afgestemde brokgrootte. Toch moet je vooral op een dierlijke samenstelling van het voer blijven letten.
Het voer moet dus zo min mogelijk of liever helemaal geen graan bevatten. Als je een puppy bij een serieuze fokker hebt gekocht, geeft de fokker je meestal een kleine voorraad hondenvoer mee waar de puppy al aan gewend is. Dit moet je nog een lange tijd voeren.

Als je op ander voer wilt overstappen moet je ervoor zorgen dat dat geleidelijk gebeurd. Doe telkens een beetje meer van het nieuwe voer door het puppyvoer. Zo voorkom je dat je hond bijvoorbeeld last van diarree heeft. Ook bij volwassen dieren moet de overstap op ander voer steeds geleidelijk gebeuren. Tot een leeftijd van 10 maanden kun je de Cavalier puppyvoer geven, best in drie tot vier porties per dag.

Volwassen honden krijgen hun voer in twee porties. Door de lange hangoren is een smalle diepe voerbak aan te raden zodat de oren niet telkens in het voer hangen. Houd er rekening mee dat snoepjes ook calorieën bevatten en geef deze alleen met mate zodat je hond in vorm blijft.

Voor de gebitsverzorging zijn gedroogde producten uit de dierenwinkel, rauw rundvlees of speciale gebitsverzorgingssnacks geschikt, sommige hondenbezitters laten hun hond al van jongs af aan wennen aan regelmatig tandenpoetsen met een speciale tandpasta.

Interesse?

Ben jij helemaal verliefd op de Cavalier King Charles Spaniël? Kom dan zeker een keertje langs in onze kennel. Je kan er kennis maken onze pups en wie weet heb jij binnenkort wel een nieuwe vriend.

Contacteer ons op het nummer +32 474 64 01 39, via ons contactformulier of kom langs in onze kennel.

Meer over de Cavalier King Charles Spaniël

Ras

Ras

Verzorging

Verzorging

Karakter

Karakter