Cocker Spaniel

cocker spanielDe Cocker Spaniel verwijst eigenlijk naar twee modern hondenrassen van het spaniel type: zo heb je enerzijds de Amerikaanse Cocker Spaniel en anderzijds de Engelse Cocker Spaniel. Afhankelijk van het land van herkomst worden ze gewoon ook Cocker Spaniel genoemd.

De Cocker Spaniel werd oorspronkelijk in het Verenigd Koninkrijk gekweekt als jachthond, de term “cocker” werd afgeleid van de dieren waar vaak met deze honden werd gejaagd de “Eurasian Woodcock” of houtsnip. Wanneer het ras naar de Verenigde Staten werd gebracht werd het ras lichtjes gewijzigd om te jagen op de Amerikaanse houtsnip.

Verschillen tussen Engelse en Amerikaanse Cocker Spaniel

De belangrijkste verschillen tussen het Engelse Cocker Spaniel en de Amerikaanse Cocker Spaniel is dat de Amerikaanse kleiner is met een kortere rug, een gewelfd hoofd en een kortere snuit, terwijl het Engels ras groter is met een smaller hoofd en borst.

Je vindt de Cocker Spaniel terug in verschillende kleuren waaronder zwart, chocolade, zand  en crème… Er zijn natuurlijk ook een mengeling van deze kleuren te vinden.

Cocker spaniel pups te koop

Wanneer je op zoek bent naar een Cocker Spaniel pup te koop, dan zit je bij dierenspeciaalzaak Dierenplezier aan het juiste adres. Al onze puppies zijn gezond en worden voorzien van een paspoort en hebben ook de nodige inentingen gekregen.

Een Cocker Spaniel pup kopen doe je niet zomaar, daarom bekijken we samen met jou of dit puppy ras wel bij jouw levensstijl of gezinssituatie past. Eventueel kan u kiezen voor een ander ras dat wel bij uw past. Bekijk daarom zeker onze andere puppies te koop.

Dierenplezier: de Cocker Spaniel fokker bij uitstek

Onze dierenwinkel verkoopt niet zomaar Cocker Spaniel pups, maar wij zijn een erkende fokker met nationale erkenning (HK 14102586). Kom dus zeker eens langs in onze winkel om zelf alle puppies een te bekijken.