Engelse Cocker Spaniel

 


cocker spaniel

Engelse cocker spaniel is compact en gebalanceerd gebouwd, met een leuk kwispelend staartje. Hij is krachtig, actief en ijverig van aard. Dat maakt hem een goede jachthond. Zijn vacht is zijdeachtig glad, niet gegolfd. Ze komen in vele kleuren zoals zwart, rood, chocolade bruin, zwart met roodbruine aftekening, oranjewit en zwartschimmel.

Een Engelse cockerspaniel heeft heel wat vergelijkbare kenmerken met de Amerikaanse Cocker Spaniel. Alleen is dat ras groter, actiever en is nog een grotere jager. Alle verschillen tussen beide rassen kan je vinden bij verschillen Cocker Spaniel rassen.

Engelse Cocker Spaniel karakter kenmerken

Als typische jachthond zal de cocker spaniel altijd reageren op vogels, konijnen, katten en andere dieren. Hij is kindvriendelijk en onuitputbaar. Hij is ook niet vies van water, en apporteren doet hij graag.

De Engelse Cocker Spaniel heeft een eigen willetje, door intensieve training kan je er wel voor zorgen dat hij goed gehoorzaam wordt. Kies dus voor een goede opvoeding en je hond zal dan meer oog hebben voor jou dan voor de afleiding.

Maten, uiterlijk en leeftijd van de Engelse Cocker Spaniel

De reu is zo’n 40 tot 41 cm groot, terwijl de teef 38 tot 39 cm groot wordt. Het gewicht van de tussen 14 – 15 kg en voor de teeftussen de  12 – 13 kg De meeste Engelse Cockers bereiken een leeftijd: tot 13 – 14 jaar.

De Engelse spaniëls vind je terug in verschillende kleuren van wit tot zwart met of zonder vlekken, blond en blauwschimmel zijn perfect mogelijk.

Geïnteresseerd in Engelse Cocker Spaniel puppies te koop?

Dierenplezier staat bekend om hun grote aantal pups en breed gamma puppies te koop.

U bent altijd welkom in onze winkel in Boechout, waar u keuze hebt uit pups van ongeveer 40 verschillende rassen.

Naast onze specialiteiten (Chihuahua, Mops en Shar-pei puppies) hebben wij nog een zéér uiteenlopend gamma van andere puppy’s.

Aarzel niet ons te contacteren op +32 474 64 01 39 of via ons contactformulier.

Meer over de Engelse Cocker Spaniel

Verzorging

Verzorging

Voeding

Voeding

Karakter

Karakter