Duitse Dog Karakter

 

Duitse Dog hondenKarakter

De Duitse Dog heeft een goede reputatie en wordt beschouwd als het rustigste nageslacht van de Molosser. Ondanks hun enorme omvang zijn Duitse Doggen in feite vrij vriendelijk, vreedzaam en zachtaardig van karakter, zelfs met kinderen. Het zijn evenwichtige, vreedzame honden die zelden blaffen. Agressie manifesteert zich alleen in specifieke situaties die verdediging noodzakelijk maken. Tegelijkertijd zijn deze Duitse Doggen zeer oplettend, en willen ze vreemden en buitenstaanders buiten hun domein houden vanwege hun wantrouwige temperament. Het resultaat is dat de Duitse Dog een formidabele en strenge waakhond blijkt te zijn.
Als hij regelmatig voldoende activiteit en uitdaging krijgt, kan dit ras zich aanpassen aan een verscheidenheid van leefomgevingen.

Dit hondenras is een sportieve hond die graag de ruimte gebruikt om zijn grote lichaamsbouw aan het werk te zetten. Deze krachtige en gracieuze honden hebben immers beweging nodig. Duitse Doggen die buiten voldoende beweging krijgen zijn rustige en fijne kameraden binnenshuis.
Omdat de Duitse Dog vriendelijk, slim en gevoelig is, is hij onmiddellijk trouw aan zijn baas en gezin. Het zijn dan ook uitstekende beschermers van hen en van zijn leefomgeving. Reuen behouden hun waakse blaf, ook al blaffen ze niet zo vaak.

Opvoeding

Het kan in het begin moeilijk zijn voor een puppy of een puberende hond om zijn rust te vinden. Bijten en opspringen komen in die periode vaak voor. Omdat ze zich snel ontwikkelen en extreem sterk worden, is trekken aan de lijn een veel voorkomend probleem. Omdat Duitse Doggen zulke enorme honden zijn, duren hun groei, leercurve, en ontwikkeling aanzienlijk langer dan bij middelgrote en kleine rassen, daarom kan een volwassen Duitse Dog wel drie jaar op zich laten wachten.

Interesse in Duitse Dog puppies?

Geïnteresseerd in Duitse Dog pups? Dierenplezier staat bekend om hun grote aantal puppies en breed gamma.
U bent altijd welkom in onze winkel in Boechout, waar u keuze hebt uit pups van ongeveer 40 verschillende rassen.
Naast onze specialiteiten (Chihuahua, Mops en Shar-pei puppies) hebben wij nog een zéér uiteenlopend gamma van andere puppy’s.

Aarzel niet ons te contacteren op +32 474 64 01 39 of via ons contactformulier.

Meer over de Duitse Dog

Ras

Ras

Voeding

Voeding

Verzorging

Verzorging