Duitse Dog Verzorging

 

Duitse Dog hondenVerzorging

Omdat de Duitse Dog zo snel groeit, moet hij regelmatig in de gaten worden gehouden. Een eerste vereiste is een uitstekende voeding met voldoende eiwitten. Een tweede vereiste is dagelijkse beweging die voldoende maar niet overdadig is.
Het hele lichaam van de Dog is kwetsbaar gedurende de eerste drie levensjaren en de belangrijkste groeifasen. Oefen dus geen druk uit op de hond, forceer niets en vermijd uitputting. Hij kan immers de groei van zijn botten, groeiplaten, pezen en spieren verstoren. En als gevolg daarvan zal hij blijvende schade en problemen ondervinden voor de rest van zijn leven.

Duitse Doggen hebben door hun grootte en snelle groei veel ruimte nodig om te liggen, te zitten en te staan. Ze horen niet thuis in een kennel, een klein hondenhok, een ren of in een krat dat niet voor hen geschikt is. Het comfort van deze zachtaardige reuzen, zowel lichamelijk als geestelijk, is uiterst belangrijk voor hen. Ze liggen het liefst op zachte stoffen, wat goed is voor hun vacht en onaantrekkelijke ligplekken voorkomt.

Dit hondenras is gevoelig voor maagtorsie, evenals entropion en ectropion oogaandoeningen.
De Duitse Dog heeft een korte vacht die weinig verzorging nodig heeft. Een rubberen borstel kan worden gebruikt om dode en losse haren tijdens de rui te verwijderen.
De Duitse Dog heeft een kortere levensverwachting dan andere rashonden en bereikt een gemiddelde leeftijd van ongeveer 9 jaar.
Zelfs als uw hond in goede gezondheid lijkt te verkeren, moet u hem ten minste eenmaal per jaar voor een controle naar de dierenarts brengen.

Interesse in Duitse Dog puppies?

Geïnteresseerd in Duitse Dog pups? Dierenplezier staat bekend om hun grote aantal puppies en breed gamma.
U bent altijd welkom in onze winkel in Boechout, waar u keuze hebt uit pups van ongeveer 40 verschillende rassen.
Naast onze specialiteiten (Chihuahua, Mops en Shar-pei puppies) hebben wij nog een zéér uiteenlopend gamma van andere puppy’s.

Aarzel niet ons te contacteren op +32 474 64 01 39 of via ons contactformulier.

Meer over de Duitse Dog

Ras

Ras

Voeding

Voeding

Karakter

Karakter