Duitse Herder

 


duitse herder

Oorsprong

De Duitse Herder is, zoals zijn naam al doet vermoeden, afkomstig uit Duitsland. Hij behoort tot de Herdershonden en Veedrijvers. In 1892 nam voor het eerst een Duitse Herder deel aan een show in Hannover. Dankzij zijn uiterlijk en aanpasbaarheid, is dit ras enorm populair geworden bij hondenliefhebbers wereldwijd.

Kenmerken

De Duitse Herder is een trouwe hond die beschermend is voor zijn baasje. Hij wordt tussen de 55 en de 65 centimeter hoog. Hun vacht is zwart met een roodbruine, bruine, gele aftekening met een zwart zadel en masker. Ook beschikken ze over een dubbele vacht met onderwol, die licht grauw van kleur is. De bovenvacht is dicht, hard en vast aanliggend.

Duitse Herder honden zijn uitermate geschikt als blindegeleidehond en politiehond doordat ze zeer nieuwsgierig van aard zijn, wat het makkelijker maakt om ze te trainen. Het zijn trouwe honden en kunnen, wanneer ze gesocialiseerd zijn, goed overweg met andere honden en kinderen.

Duitse Herders zijn nieuwsgierige, intelligente en sociale honden die graag bezig zijn en hebben dus genoeg activiteiten nodig om hun nood aan beweging en hun nieuwsgierigheid en temperament te stillen.

Duitse Herder honden te koop

Wil je een Duitse Herder hond kopen? Bij Dierenplezier hebben we een groot aantal puppies beschikbaar waaronder ook Duitse Herder pups. Je bent steeds welkom in onze winkel in Boechout om kennis te komen maken met onze honden.
Naast onze specialiteiten (Chihuahua, Mops en Shar-pei puppies) hebben wij nog een zéér uiteenlopend gamma van andere puppy’s, waaronder dus de Duitse Herder.

Aarzel niet ons te contacteren op +32 474 64 01 39 of via ons contactformulier.

Meer info over Duitse Herders

Verzorging

Verzorging

Voeding

Voeding

Karakter

Karakter