Duitse Herder Verzorging

 


duitse herder

Verzorging van de Duitse Herder

Hoewel de Duitse Herder van nature een stevige hond is, krijgt ook de Duitse Herder (zoals alle middelgrote en grote honden) regelmatig te maken met heup- en elleboogdysplasie. Deze aandoeningen moeten dan ook de nodige aandacht krijgen en een goede screening.

Kleinere problemen in dit ras zijn: cardiomyopathie, cataract, dermatitis, groeipijnen en maagtorsie.
Als de selectie echter goed gebeurd en als de eigenaar zijn hond regelmatig laat controleren door een dierenarts, leeft een Duitse Herder gemiddeld 12 jaar.

Wat betreft de verzorging van de vacht, is twee keer per week een borstelbeurt voldoende. Ook als de hond geen gezondheidsproblemen vertoont, blijft het uiteraard belangrijk om minstens jaarlijks met uw dier op controle te gaan bij een dierenarts.

Duitse Herder honden te koop

Wil je een Duitse Herder hond kopen? Bij Dierenplezier hebben we een groot aantal puppies beschikbaar waaronder ook Duitse Herder pups. Je bent steeds welkom in onze winkel in Boechout om kennis te komen maken met onze honden.
Naast onze specialiteiten (Chihuahua, Mops en Shar-pei puppies) hebben wij nog een zéér uiteenlopend gamma van andere puppy’s, waaronder dus de Duitse Herder.

Aarzel niet ons te contacteren op +32 474 64 01 39 of via ons contactformulier.

Meer info over Duitse Herders

Ras

Ras

Voeding

Voeding

Karakter

Karakter