Engelse Bulldog Voeding

engelse bulldogVoeding voor de Engelse Bulldog

Het is niet moeilijk om voor een Engelse Bulldog een gebalanceerd dieet te voorzien. Er zijn verschillende vormen van voeding voor bulldoggen verkrijgbaar in de dierenwinkel en supermarkt, maar er wordt vaak verkozen om toch ten minste een deel van de maaltijden zelf te bereiden. Dit is een praktijk die door dierenartsen in het algemeen aangeraden wordt.

Voeding voor een Engelse bulldog pup

Wanneer uw Engelse bulldog nog een pup is, heeft deze nog een zeer gevoelig verteringssysteem. Zorg er dus voor dat u het de eerste paar weken dezelfde voeding blijft geven als de pup kreeg in de dierenwinkel of hondenfokker. Na twee tot vier weken kan u gradueel overschakelen naar andere voeding. Doe dit door bijvoorbeeld eerst steeds een vierde van het nieuwe voedsel te mengen bij de voeding die u de pup daarvoor gaf. Na een week kan u dit verhogen naar half nieuwe, half oude voeding. Nog een week later kan u de verhoudingen aanpassen naar drie vierdes nieuwe voeding en één vierde van het oude. Na vier weken bent u dan overgeschakeld naar de nieuwe voeding.

Keuze van de voeding voor uw Engelse Bulldog

De keuze van de voeding moet zorgvuldig genomen worden, want Engelse Bulldoggen zijn zeer vatbaar voor allergieën. Het is dus een goed idee om erachter te komen welke allergieën uw bulldog heeft voor u overschakelt op nieuwe voeding. De voeding die u vindt in de dierenwinkel is vaak hypoallergeen, maar u kan ook in zelfbereide voeding ongewenste allergische reacties vermijden. Vers gekookt vlees gemengd met pasta en goed verteerbare groenten zijn bijvoorbeeld een goede keuze voor volwassen bulldoggen. In het algemeen wordt er verkozen om de Engelse Bulldog slechts één keer per dag eten te geven, maar het is mogelijk om kleinere porties te verspreiden over een dag. Hierbij is het wel belangrijk om een schema op te stellen en de bulldog op vaste tijdstippen vaste hoeveelheden voedsel te geven. Zo kan u bijvoorbeeld uw hond in de ochtend een zelf bereide maaltijd te geven, en ’s avonds kwaliteitsvolle droge voeding uit de dierenwinkel. Daarbij is het belangrijk om in de voeding van een volwassen bulldog te zorgen voor voldoende afwisseling.

Interesse in Engelse Bulldog puppies?

Heb je interesse in onze Engelse bulldog puppies? Kom vrijblijvend langs in onze winkel te Boechout. Adres, contactinformatie en openingsuren kan u hier terug vinden. In onze winkel kan u kennis maken met onze Engelse bulldog puppies en uiteraard ook onze andere puppies. Dierenplezier is gespecialiseerd in puppies van diverse rassen. En zoals onze naam het zegt: bij ons maken de dieren plezier.

Indien je nog vragen hebt over onze Engelse bulldog puppies kan u natuurlijk ook telefonisch contact opnemen of u kan ons contactformulier invullen.

Meer over de Engelse Bulldog

Ras

Ras

Verzorging

Verzorging

Karakter

Karakter