Engelse Bulldog Verzorging

engelse bulldogVerzorging van de Engelse Bulldog

De korte en gladde vacht van de Engelse Bulldog is zeer onderhoudsvriendelijk. Bij het onderhouden van de vacht is het voldoende om af en toe met een speciale hondenhandschoen over de vacht te gaan. De ogen, neus en rimpels dienen echter een dagelijkse schoon gemaakt en onderhouden te worden om besmettelijke ziekten te voorkomen.

Nog enkele punten die erg belangrijk zijn bij de verzorging:

  • Bezoek regelmatig de dierenarts om te kijken of de bulldog nog gezond is.
  • Om de 3 jaar moet de hond een rabiës vaccinatie krijgen.
  • Besteed bij de verzorging van het lichaam van de bulldog (bijvoorbeeld in bad) niet alleen aandacht aan het lichaam van de bulldog maar ook aan de staart om irritaties te voorkomen.
  • Kijk of er vuil / wonden op de onderkant van de poten van de bulldog zitten, hun poten zijn gevoelig voor infecties (Je kan de pijn verlichten door de poot in een bak met warm water en zout te wassen).
  • Gebruik middelen om de vlooien en teken uit de vacht van de bulldog te houden, door de jeuk die de vlooien veroorzaken krabt de bulldog zijn vacht open.

Beweging

Engelse Bulldogs zijn zeer warmtegevoelige honden. Lange wandelingen tijdens warm weer of een hittegolf moeten vermeden worden. Het is belangrijk dat je Bulldog op deze momenten genoeg water drinkt en zich in de shaduw kan gaan leggen. Bij normale temperaturen zijn 1 à 2 wandelingen per dag voldoende – waarvan er 1 een beetje uitgebreider moet zijn.

Gezondheid

Veel Bulldogs kampen bovendien nog steeds met ademhalingsproblemen, hierdoor zijn ze bijvoorbeeld kortademig en snurken ze. Andere typische ziekten zijn heupproblemen (HD), allergieën, epilepsie en ‘Cherry Eyes’, een aandoening aan het ooglid.

Interesse in Engelse Bulldog puppies?

Heb je interesse in onze Engelse bulldog puppies? Kom vrijblijvend langs in onze winkel te Boechout. Adres, contactinformatie en openingsuren kan u hier terug vinden. In onze winkel kan u kennis maken met onze Engelse bulldog puppies en uiteraard ook onze andere puppies. Dierenplezier is gespecialiseerd in puppies van diverse rassen. En zoals onze naam het zegt: bij ons maken de dieren plezier.

Indien je nog vragen hebt over onze Engelse bulldog puppies kan u natuurlijk ook telefonisch contact opnemen of u kan ons contactformulier invullen.

Meer over de Engelse Bulldog

Ras

Ras

Voeding

Voeding

Karakter

Karakter