Engelse Cocker Spaniel Karakter

 


cocker spaniel

Karakter van de Engelse Cocker Spaniel

Cocker Spaniels in Engeland zijn energieke, vrolijke en atletische hondachtigen. Ze zijn aanhankelijk en gehecht aan hun baasjes, dus ze lopen hen altijd achterna. Ze raken snel geïnteresseerd door alles wat zich voordoet en willen veel stimulatie. Ze zijn meestal gastvrij voor nieuwkomers.

De Engelse Cocker Spaniel is normaal gesproken rustig, toch kan hij soms eigenzinnig zijn. Eenkleurige honden lijken meer op zichzelf te zijn en minder snel dominant gedrag te vertonen dan meerkleurige honden. Het rode Cocker Spaniel syndroom is eerder beschreven bij monochrome Cocker Spaniels, waarbij de hond plotseling vijandig gedrag vertoont. Door zorgvuldig fokken komt dit momenteel niet vaak voor.

Werkende Engelse Cocker Spaniels zijn aanzienlijk levendiger dan show Cocker Spaniels. De Engelse Cocker Spaniel schiet goed op met andere honden, zelfs die van hetzelfde geslacht. Als hij voldoende beweging krijgt, kan de Cocker Spaniel leren om alleen thuis gelaten te worden. Voer dit geleidelijk op.

De Engelse Cocker Spaniel blaft wanneer er bezoek of gevaar is, hoewel het geen echte waakhond is vanwege zijn beminnelijke inborst. Engelse Cocker Spaniëls kunnen goed opschieten met kinderen, maar ze houden er niet van als die kattenkwaad uithalen. Laat uw hond of kind nooit alleen!

Geïnteresseerd in Engelse Cocker Spaniel puppies te koop?

Dierenplezier staat bekend om hun grote aantal pups en breed gamma puppies te koop.

U bent altijd welkom in onze winkel in Boechout, waar u keuze hebt uit pups van ongeveer 40 verschillende rassen.

Naast onze specialiteiten (Chihuahua, Mops en Shar-pei puppies) hebben wij nog een zéér uiteenlopend gamma van andere puppy’s.

Aarzel niet ons te contacteren op +32 474 64 01 39 of via ons contactformulier.

Meer over de Engelse Cocker Spaniel

Ras

Ras

Voeding

Voeding

Verzorging

Verzorging